Priporoča knjigo Svetovna ureditev avtorja Henryja Kissingerja in knjigo domačega avtorja Mirta Komelja Pianistov dotik.

Strokovnjaka za odnose z javnostmi dr. Dejana Verčiča bo letošnje poletje pod krošnjami spremljalo delo njegovega kolega s Fakultete za družbene vede Mirta Komelja, Pianistov dotik.

“Knjiga me je pritegnila zaradi prepletanja filozofije, družboslovnega pogleda na svet in pa nekega doživljajskega sveta, ki gre v smeri glasbe.”

Trudi se redno brati slovensko leposlovje, da ostane povezan z jezikom, zelo rad pa spremlja tudi, kaj počnejo kolegi.

Kot je včasih z veseljem prebiral dela kolega Debeljaka, zdaj sledi Komelju.

“Kako slovenščina zveni v glasbenem jeziku, oziroma glasba, ubesedena v slovenščino, se mi zdi dovolj velik izziv.”

S prerezom dogodkov in razmišljanjem o svetovnem redu ga je navdušil Henry Kissinger. Zato dr. Verčič ponuja v branje knjigo Svetovna ureditev (The World Order).

“Dogajanje okoli nas se dosti bolj zapleta, kot se zdi na prvi pogled, in niti slučajno ne gre za vprašanje, na kateri vlak se bomo usedli.”

Ogorčen je nad zapoznelim odzivom Evrope ob dogodkih v svetu in njeno reakcijo  v položaju, v katerem se je znašla, med drugim tudi zaradi brexita. Ko da se Evropa igra v lastnem peskovniku in pozablja na vse, pravi.

“Svetovna ureditev, kakršno smo poznali zadnjih 500 let, se spreminja … In velja resno razmisliti o tem, kam se svet danes obrača, katere možnosti so pred nami in kako se odločati.”

Zanimive povezave:

Izšlo je: Mirt Komelj, Pianistov dotik.

Recenzija knjige na Bukla.si.

Vsebina knjige Pianistov dotik.

Recenzija knjige Henryja Kissingerja The world order iz The Guardiana. 

Recenzija knjige Henryja Kissingerja The world order iz New York Timesa. 

Vsebina knjige The world order.

 

 

 

 

 

Simona Habič