Letovanja združujejo otroke, ki jih sicer materialne razlike vse leto ločujejo. Na letovanjih  si otroci postanejo enaki, marsikateri  pa tudi ugotovi, da ima darove, za katere ni vedel. In mnogi svojo stisko v  varnem okolju sploh prvič izpovejo.

Naše humanitarno geslo “BOTER5”  za SMS-sporočila bo zato vse do konca poletja namenjeno prav zbiranju sredstev za otroke iz projekta Botrstvo, ki jim starši letovanja ali skupnih počitnic ne morejo zagotoviti. Pet evrov, podarjenih z geslom BOTER5, poslanim na številko 1919, bo namreč v celoti in brez odbitkov namenjenih za letovanje otrok iz tega projekta.

Do zdaj je bilo samo s SMS-sporočili zbranih več kot 11.000 evrov, skupaj z neposrednimi nakazili poslušalcev na poseben račun pri ZPM Moste, ki vodi projekt Botrstvo, pa je bilo denarja dovolj, da bo na počitnice ob morju ali v gorah lahko šlo natanko 75 otrok. Hvala vsem! Otrok, ki čakajo na tako priložnost, pa je žal še veliko, zato povabilo k darovanju za ta namen še zmeraj velja: BOTER5 na številko 1919.

Informacije za morebitne večje donacije pa so tukaj:

Podatki za UPN

Teh osem bank že dober mesec svojim komitentom ne obračunava provizije pri donacijah za projekt Botrstvo v Sloveniji in za druge humanitarne programe ZPM Ljubljana Moste-Polje, če je pri nakazilu navedena koda namena »CHAR«:

Nova Ljubljanska banka,
Addiko (prej Hypo Alpe Adria),
Abanka,
Banka Koper,
SKB,
Unicredit banka,
Delavska hranilnica,
Sberbank.

Donirate lahko tudi prek sistema PAYPAL  z vpisom elektronskega naslova info@boter.si in želenega zneska donacije. V naslednjem koraku pripišite komentar “za počitnice”. Če komentarja ne boste pripisali, bo denar namenjen splošnemu skladu Botrstva. Hvala!

Val 202