Rajka Bračun Sova v branje priporoča knjigo Lidije Tavčar: Videla sem svet in življenje, ki opisuje pot Ivanje Kobilce, najbolj znane slovenske slikarke.

Navdihe za vsakodnevno življenje, pedagoginja v kulturi in kustosinja, Rajka Bračun Sova išče in najde v umetnosti. Prepričana je, da je doživljanje in razumevanje likovne umetnine stvar vzgoje in izobraževanja.

V prvi muzejsko-pedagoški raziskavi namreč ugotavlja, da muzeji še vedno ne uspejo približati umetnosti širšim množicam. Slovenske galerije se obiskovalcem trudijo umetnost približati prek različnih oblik vodnikov in vodstev, a bi lahko storili več.

“Kot žensko, me je ta knjiga navdušila.”

Tako tudi Rajka Bračun Sova našim poslušalcem, ki bi radi izvedeli kaj več o umetnosti za poletno branje priporoča monografije o slikarki avtorice Lidije Tavčar: “Videla sem svet in življenje“.

“Čeprav sem umetnostna zgodovinarka, mi je avtorica približala to slikarko, saj piše na razumljiv način. Knjiga je tudi bogato ilustrirana, vsebuje fotografije Ivane Kobilca in njene družine in seveda njene slike”.

Zanimive povezave:

Članek o Ivani Kobilca.

Spomenik Ivani Kobilca v Podbrezjah.

Delo Rajke Bračun Sova- Umetnina – ljubezen na prvi pogled.

Simona Habič