Spetek je sit centralnih oblasti in gneče na cesti, zato si gre svoje pivo hladit v Sočo. V Tolmin pojde. Ondod se snide z Janijem Kutinom iz posebne vasi, ki sliši na ime Čadrg. Jani ima tri otroke, 25 krav, pridno ženo, duet Bakalina in nobene dlake na jeziku. Mogoče pa je čas, da nas kmet skrajnega zahoda brez pametnega telefona pošola o tem, kaj je v življenju res pomembno.

Spetek je sit centralnih oblasti in gneče na cesti, zato si gre svoje pivo hladit v Sočo. V Tolmin pojde. Ondod se snide z Janijem Kutinom iz posebne vasi, ki sliši na ime Čadrg. Jani ima tri otroke, 25 krav, pridno ženo, duet Bakalina in nobene dlake na jeziku.

“Ženo sem spoznal na Sotočju. Prišla je z ravnin v hribe. Vedno je govorila, da ne bo imela kmeta. Na koncu pa je kmeta dobila.”

Mogoče pa je čas, da nas kmet skrajnega zahoda brez pametnega telefona pošola o tem, kaj je v življenju res pomembno.

“Dandanes je tako, da če nimaš vsega ni nič. Ampak ni tako. Potrebujemo hrano, streho nad glavo in to je to.”

Pravi, da mu je smisel življenja to, da lahko preživiš svojo družino in da si s svojim življenjem zadovoljen. 100-odstotno pa tako ali drugače nismo nikoli zadovoljni. Kako pa se v Čadrgu, od koder Jani Kutin prihaja, čuti Evropa?

“Vse, kar tam sprejmejo, se tiče tudi nas. Govorili so, da bodo podpirali ekološko kmetijstvo, ampak podpora je padla. Eko kmetijstvo bi moralo biti samoumevno, pa ni.”

VIDEO POSNETEK POGOVORA:

Miha Šalehar