Na predpraznični Spetek, ki se rola natanko četrt stoletja po večeru, ki nam je dovolil sanje, se je oglasil kronist slovenske tranzicijske more dr. Ali Žerdin. Brez ideološkega patosa, veteranskega grebena in ribiških nebuloz je skušal pojasniti, kako je dišalo tisto pomlad, ko se je zlata generacija igrala našo prihodnost in so največji frajerji generalom kradli kape.

Na predpraznični Spetek, ki se rola natanko četrt stoletja po večeru, ki nam je dovolil sanje, se je oglasil kronist slovenske tranzicijske more dr. Ali Žerdin.

Brez ideološkega patosa, veteranskega grebena in ribiških nebuloz je skušal pojasniti, kako je dišalo tisto pomlad, ko se je zlata generacija igrala našo prihodnost in so največji frajerji generalom kradli kape.

“Pred 25 leti smo na Radiu Študent uvedli represivne ukrepe, prepovedal sem jemanje vseh nedovoljenih substanc. Dobili smo namig, da je možna racija.”

“Najprej smo v Sloveniji dočakali privatizacijo simbolnega osamosvojitvenega kapitala. To se je zgodilo že kakšnih 14 dni po osamosvojitvi.”

Miha Šalehar