V Spetek je prišel človek metronom, boljša polovica domačih ritem sekcij in najboljši prijatelj glasbenikov. Bobnar, mislec, skladatelj in priložnostni pevec Sergej Ranđelović – RunJoe! Posnel je skoraj vse, kar slišite domačega; česar pa ni posnel, je pa zbral in umestil v svoj muzej slovenske glasbe.

V Spetku se je oglasil človek metronom, boljša polovica domačih ritem sekcij in najboljši prijatelj glasbenikov. Bobnar, mislec, skladatelj in priložnostni pevec Sergej Ranđelović – RunJoe. Glasbenik je tudi zbiratelj slovenske glasbe, zbira jo, ker je nihče drug ne.

RunJoe pravi, da je glasba včasih spajala, danes je bolj individualna: “Ko sem bil mulc, sem si s kolegom delil slušalke. Danes muzika osamlja, ima drug namen.”

Zbiratelj glasbe ima tudi zbirko 8000 plošč. Prepričan je, da za glasbo ne rabiš medija ali posrednika, vedeti moraš le, kaj hočeš slišati.

Sergej Ranđelović pravi, da smo v Jugoslaviji šli s časom, v glasbi smo se zgledovali po zahodu. “Za danes bi to težko rekel. Problem Slovenije so poslušalci brez okusa.”

Miha Šalehar