Okrogla miza o Euro 2016 na Valu 202. Ekipa novinarjev in poznavalcev se je pogovarjala o selitvi naroda, desetina Islandcev je zapustila svoje domove in odšla v Francijo, pa tudi o domači reprezentanci, ki je dvakrat zmagala, a je v svojih tekmah ponudila več vprašanj kot odgovorov ter o naših zahodnih sosedih. Prvi teden evropskega prvenstva je namreč potrdil stari nogometni rek: Nikoli ne odpiši Italijanov, sploh takrat, ko so jih vsi že odpisali. Ob okrogli mizi so zbrani Boštjan Janežič, Aljaž Golčer, Marko Cirman, Jože Pepevnik in voditelj Luka Petrič.

Evropsko prvenstvo je v polnem zamahu, tretjina vseh tekem je že za nami. Ekipa novinarjev in poznavalcev je na okrogli mizi o Euru 2016 tokrat razpravljala o novih in starih športnih fenomenih. Pogovarjali so se o selitvi naroda, desetina Islandcev je zapustila svoje domove in odšla v Francijo, o domači reprezentanci, ki je dvakrat zmagala, a je v svojih tekmah ponudila več vprašanj kot odgovorov, in o naših zahodnih sosedih.

Prvi teden evropskega prvenstva je potrdil stari nogometni rek: nikoli ne odpiši Italijanov, sploh takrat, ko so jih vsi že odpisali.”

Dotaknili pa so se tudi suverene Nemčije in njihovega selektorja Joachima Löwa, ki je ta teden požel več zanimanja zaradi svojega ovohavanja kot pa zaradi svoje taktike. Na okrogli mizi so sodelovali Boštjan Janežič, Aljaž Golčer, Marko Cirman, Jože Pepevnik, pogovor je povezoval Luka Petrič.

Aljaž Golčer, Boštjan Janežič, Luka Petrič, Marko Cirman