Primož Roglič se je s kolesarstvom resneje začel ukvarjati šele  pri dvaindvajsetih letih. Izjemno hiter napredek mu je lani prinesel naslov prvaka dirke po Sloveniji in Azerbajdžanu. Letos je opozoril kolesarski svet s prepričljivo etapno zmago na dirki po Italiji. Prvo specialno kolo za cestne dirke je kupil s prodajo motorja. Pomanjkanje izkušenj v skupinski vožnji nadomešča s posamično vožnjo na čas in v klanec.

V letošnji sezoni je član  nizozemskega moštva  LottoNL – Jumbo. Sredi meseca je bil deležen obtožb o tehničnem prirejanju svojega kolesa, ki naj bi ga poganjal elektromotor:  “O tehničnih goljufijah ne vem ničesar. Še nikogar nisem videl s tako prirejenim kolesom. Obtožbe na moj račun so smešne.”

Pod Poncami se tudi s pomočjo spanja v višinski sobi pripravlja za nastop na olimpijskih igrah v cestni vožnji in vožnji na čas. V pogovoru, ki mu lahko prisluhnete na naši spletni povezavi je spregovoril tudi o svoji karieri smučarskega skakalca in hitrem vzponu od rekreativnega do vrhunskega kolesarja.

Dare Rupar