3D Prasci so:?nemarni Jure Duh - Dzhuko (vokal, kitara, synth),?spolzko opolzki Dejan Slak - Sleyk (bas kitara, vokal, klaviature) in?svinjsko seksi Marko Grubar - Mari (bobni).
Zasedba 3D Prasci se je izoblikovala kot zvočna refleksija starejšega glasbenega projekta Od Franclna možgani, ponuja pa glasbeno progresivnejši in močnejši zvok, ki v iskrivi improvizaciji še vedno ohranja elemente jazza, bluesa, funka in soula.?
Prvi, dvojni album 3D Prasci, ki je maja izšel pri ŠKD Pank Kura, oblikujeta: CD 1– Pink in CD 2 – Light Blue. Na vsakem pa je 18 komadov.
Po nastopih na Dolenjskem in Primorskem bo v petek, 17. junija, ob 22.00 koncertna predstavitev v Orto Baru v Ljubljani.

Z novim, prvim dvojnim albumom 3D Prasci so Na piedestalu gostovali 3D Prasci.

Zasedba 3D Prasci se je izoblikovala kot zvočna refleksija starejšega glasbenega projekta Od Franclna možgani, ponuja pa glasbeno progresivnejši in močnejši zvok, ki v iskrivi improvizaciji še vedno ohranja elemente jazza, bluesa, soula in funka.

3D Prasci so: 
nemarni Jure Duh – Dzhuko (vokal, kitara, synth),
 spolzko opolzki Dejan Slak – Sleyk (bas kitara, vokal, klaviature) in
 svinjsko seksi Marko Grubar – Mari (bobni).

Prasci smo z žrtjem iz skupnega korita na kmetiji pr Rabindijevem Grangiju začel že doug nazaj. No, pa sma še zmirej lntkejle. Špilama rad, se mau purinema, pa grima naprej. ma Rimljani in sma Prasci, radi ukazujemo in rad kirga jebemo u glavo. Usakič kašn najebe. Rad se igrama s s kitaram, bubnm, sintiči pa efekti in delama tak fjužn, da se še uni Anapeji Krančevi, ka je zbežala ad tahribskih, veselička rasteguje da nebes.” pravijo člani tria.

Prvi, dvojni album 3D Prasci, ki je maja izšel pri ŠKD Pank Kura, oblikujeta: CD 1 – Pink  in CD 2 – Light Blue. Na vsakem pa je 18 komadov.

Po nastopih na Dolenjskem in Primorskem bo v petek,  17. junija,  ob 22.00 koncertna predstavitev v Orto Baru v Ljubljani.

Pred tem pa so svoj prvenec 3D Prasci predstavili v oddaji Na piedestal.

Jolanda Fele