Reportaža s srečanja lastnikov harley-davidsonov ali kako so postarani uporniki pristali na hotel s štirimi zvezdicamiSrečanje lastnikov harley-davidsonov ali kako so postarani uporniki pristali na hotel s štirimi zvezdicami

Reportaža s srečanja lastnikov motornih koles Harley-Davidson

Sodobni motociklist se je v Portorožu nekaj prvih ur počutil hecno. Nenavadnosti, skoraj čudaškosti, so se vrstile ena za drugo in šele podrobna analiza postavi stvari na svoje mesto. Ob že omenjenih motociklih je potem tu vsa pisana druščina. Izkušeni, da ne napišemo v zrelih letih, se lastniki in lastnice Harleyev trudijo v Evropo preslikati ameriško motociklistično kulturo iz minulega stoletja kolikor je to le mogoče.

Ne gre za izvorno ikonografijo “izgubljene generacije” ali mladega Marlona, ki je vso zadevo ovekovečil v Divjaku, temveč za njeno interpretacijo. Pa še to ne za verno interpretacijo, temveč zgolj za nekakšno gledališče.

Po Portorožu se je tako valilo na tisoče zastarelih motociklov, ki so jih upravljali postarani uporniki, ki so največje uporništvo proti sistemu pokazali s tem, da so v prebukiranem turističnem biseru pristali na hotel s štirimi zvezdicami.

Val 202