Ime tedna je Žiga Virc, režiser, ki je s filmom Houston, imamo problem! in tezo o obstoju jugoslovanskega vesoljskega programa, vznemiril tako slovensko kot svetovno javnost. Po svetovni premieri v New Yorku je film zdaj na sporedu tudi v domačih kinematografih.

Ime tedna je Žiga Virc, režiser, ki je s filmom Houston, imamo problem! in tezo o obstoju jugoslovanskega vesoljskega programa vznemiril tako slovensko kot svetovno javnost. Po svetovni premieri v New Yorku je film zdaj na sporedu tudi v domačih kinematografih.

Žiga Virc na poti na filmski festival: "Cannes je 10 % glamurja in 90 % posla."

Odzivi na film so bili na obeh straneh oceana zelo dobri, ocenjuje. "Jugoslavija je tema, o kateri se veliko govori. Naša generacija pa želi iti naprej od nerazčiščenih odnosov v dnevni politiki."

"Veliko dela smo opravili v različnih arhivih. Iskali smo specifične arhivske posnetke. Želje se večinoma niso uresničile, smo pa našli presenetljivo gradivo, ki je končalo v filmu."

Kandidata sta bila tudi:

Matej Gaser, direktor podjetja Nizkocenovci, kjer za povezovanje nizkocenovnih letov z železniškimi in avtobusnimi prevozi uspešno razvijajo tehnološko platformo GoAvio. V podjetju so prejeli tudi nagrado Slovenski start-up leta 2016.

Gregor Markelj, ravnatelj Srednje šole za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani. Na modni reviji in razstavah, ki so jih pripravili v sklopu praznovanja 70 letnice obstoja šole so potrdili svoj ugled in dokazali, da potencial mladih oblikovalcev razvijajo v pravo smer.


Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke.  Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj.

Miha Švalj