V Spetku se je tokrat oglasil ikonični štajerski lik, ki bi ga zgodovinski učbeniki morali vknjižiti kot arhetip plejboja osemdestih. Kako je bilo z Bojanom Križajem preživeti sezono v stoenki? Kolikokrat Walter Wolf ni dal za rundo? V kateri dolini centralnih Alp bivajo najposkočnejše miške? Tone Vogrinec.

V Spetku se je tokrat oglasil ikonični štajerski lik, ki bi ga zgodovinski učbeniki morali vknjižiti kot arhetip plejboja osemdestih. Povedal je, kako sta se z Bojanom Križajem vozila naokrog.

“Nekaj časa sva se z Bojanom Križajem okrog po Evropi vozila z mojo famozno rdečo stoenko.”

V kateri dolini centralnih Alp bivajo najposkočnejše miške? Ali se še gre neumne stave: “Malo popuščam, trikrat premislim, preden kakšno neumnost butnem.”

“Enkrat sem stavil, da če bo medalja, skočim s smučarsko opremo v fontano. Seveda je Bojan Križaj zmagal in jaz sem plaval.” – Tone Vogrinec

— Val 202 (@Val202) May 6, 2016

Tone Vogrinec ve, kako težko si je v športu zaslužiti vsakdanji kruh: “Vedno moraš biti med prvo deseterico, če želiš kaj zaslužiti. Tisti, ki je bil deseti ali trinajsti, je dobil za malo pivo in sendvič.”

“Živel sem 24 ur na dan za smučarijo. To sem imel rad, uspehi so bili, vendar sem zaradi nje izgubil dve družini.”

Miha Šalehar