500 evrski bankovec je na poti v pozabo, saj Evropska centralna banka z letom 2018 ne bo v obtok več dajala novih “petstotakov”, ampak jih bo počasi menjala z bankovci manjših nominalnih vrednosti. Gre za trenutno drugi najvrednejši bankovec na svetu (vrednejši je le bankovec za 1000 švicarskih frankov) in prav to naj bi bil razlog, da je zelo priljubljen med kriminalci in teroristi, z njegovo ukinitvijo pa bi tako otežili kriminalne dejavnosti, pravijo pri ECB. Pa kriminalci in teroristi res še vedno poslujejo s kovčki polnimi 500 evrskih bankovcev?

500 evrski bankovec je na poti v pozabo, saj Evropska centralna banka z letom 2018 ne bo v obtok več dajala novih “petstotakov”, ampak jih bo počasi menjala z bankovci manjših nominalnih vrednosti.

“Petstotak” je trenutno drugi najvrednejši bankovec na svetu, vrednejši je le bankovec za 1000 švicarskih frankov.

Vijolični bankovci bi naj bili zelo priljubljeni med kriminalci in teroristi, z njegovo ukinitvijo pa bi tako otežili kriminalne dejavnosti, pravijo pri ECB. Pa kriminalci in teroristi res še vedno poslujejo s kovčki polnimi 500 evrskih bankovcev?

Bankovcu za 500 evrov v Španiji pravijo Bin Laden, saj bi naj z njim poslovali predvsem kriminalci #Poslovne

— Val 202 (@Val202) May 17, 2016

Tadej Košmrlj