Slovenija ima že dvajsetletne izkušnje s koriščenjem evropskega denarja, saj smo imeli projekte, ki so bili podprti iz evropskih skladov, že pred vstopom v unijo. V prejšnjem programskem obdobju 2007 – 2013 je Slovenija razpoložljive 4,1 milijarde evrov kohezijskih sredstev izkoristila v celoti. Pomembno pa je predvsem to, da sofinancirani projekti, ki se jih je nabralo že okrog pet tisoč, izboljšujejo kakovost našega življenja.

Slovenija ima že dvajsetletne izkušnje s koriščenjem evropskega denarja, saj smo imeli projekte, ki so bili podprti iz evropskih skladov, že pred vstopom v Unijo.

V prejšnjem programskem obdobju 2007 – 2013 je Slovenija razpoložljive 4,1 milijarde evrov kohezijskih sredstev izkoristila v celoti. Pomembno pa je predvsem to, da sofinancirani projekti, ki se jih je nabralo že okrog pet tisoč, izboljšujejo kakovost našega življenja.

Kako uspešni smo pri črpanju evropskega denarja, odgovarja direktor Urada za kohezijsko politiko mag. Bojan Suvorov s Službe za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Tatjana Pirc