Morda jih že poznate, ker smo jim nekaj pozornosti že namenili tudi na Valu 202. Skupina mladih neguje kritično misel, postavlja druga vprašanja in verjame v skupnost. Imenujejo se Inštitut Danes je nov dan in se med drugim v zadnjih mesecih intenzivno ukvarjajo z misijo Parlameter. Nastaja spletno orodje, ki bo uporabniku ponudilo prijazno vizualizacijo podatkov in omogočilo učinkovit vpogled v delovanje oblasti. Po dveh letih razvoja so med 1200 prijavami Parlameter opazili tudi na Googlu in mu za zagon podelili dodatna finančna sredstva.

Parlameter je spletno orodje, ki bo uporabniku ponudilo učinkovit vpogled v delovanje oblasti

Inštitut Danes je nov dan se med drugim v zadnjih mesecih intenzivno ukvarja z misijo Parlameter. Nastaja spletno orodje, ki bo uporabniku ponudilo prijazno vizualizacijo podatkov in omogočilo učinkovit vpogled v delovanje oblasti.

“Vsaka organizacija nadzoruje učinkovitost, oziroma delo zaposlenih. Poslanke in poslanci delajo za nas, mi smo torej njihovi delodajalci, zato želimo imeti vpogled v to, kaj in kako delajo!”

Žiga Vrtačič o projektu, ki bo na voljo še letos

Po dveh letih razvoja so med 1200 prijavami Parlameter opazili tudi na Googlu in mu za zagon namenili 331.000 evrov: “Gre za novodobno filantropijo. Malo predrzno smo rekli, da je boljša država naš poslovni model. To jim je bilo všeč.”

Odbiti zdaj lahko slediš tudi na Twitterju:

“Poslance že skrbi, kaj bodo pokazale analize. Želijo imeti vpogled. Fajn je videt, da bo orodje uporabno.” @gyzar #zdajgovori

— Odbita do bita (@Odbita) May 23, 2016

“Dele Parlametra bo možno vgraditi v druge spletne strani.” @gyzar

— Odbita do bita (@Odbita) May 23, 2016

Maruša Kerec