V vasi Jarenina pri Pesnici vre. Vaščan je pred leti tik ob občinski cesti zasadil borova drevesa. Danes so ti borovci veliki, njihove korenine pa so močno poškodovale cesto. Kljub škodi, ki nastaja, občina z odstranitvijo borovcev odlaša, župan pa si vedno znova izmišlja birokratske izgovore. Medobčinski inšpektor pa že napoveduje zaprtje ceste.

V vasi Jarenina pri Pesnici vre. Vaščan je pred leti tik ob občinski cesti brez vsakega dovoljenja zasadil borova drevesa. Danes so ti borovci veliki, njihove korenine pa so močno poškodovale cesto. Kljub škodi, ki nastaja, občina z odstranitvijo borovcev odlaša, župan pa si vedno znova izmišlja birokratske izgovore. Medobčinski inšpektor pa že napoveduje zaprtje ceste.

Odgovor Ministrstva za infrastrukturo o rabi prostora na cestah:

“Zakon o cestah določa, da je v tako imenovalnem pasu, prostoru ob cesti, raba prostora omejena in da je gradnja in rekonstrukcija objektov in izvajanje kakršnih koli del v tem pasu dovoljena le s soglasjem, v primeru državne ceste: DARS-a ali Direkcije RS za infrastrukturo, v primeru občinske ceste pa: občinske uprave.”

Zakon in občinski akti so jasni. Treba jih je samo upoštevati in izvajati, ne pa se z raznimi birokratskimi izgovori izmikati odgovornosti.

Marjan Jerman