Že veste, koliko boste stari, ko se boste upokojili in koliko delovne dobe bo za vami? Kaj pa višina pokojnine? Boste lahko živeli ali samo preživeli svojo jesen? Kaj torej prinaša prihodnja pokojninska reforma? Vladne predloge lahko poiščete v Beli knjigi. Kakšni so? Odgovori v Vročem mikrofonu.

Panika naj bi bila odveč

Že veste, koliko boste stari, ko se boste upokojili, in koliko delovne dobe bo za vami? Kaj pa višina pokojnine? Boste lahko živeli ali samo preživeli svojo jesen? Kaj torej prinaša prihodnja pokojninska reforma? Vladne predloge lahko poiščete v beli knjigi. Kakšni so?

Mislim, da morajo biti pokojnine primerne, ne samo dostojne, saj dostojne pomeni samo minimalne, to pa pokojnine seveda ne smejo biti.” – Grega Strban

Marko Jaklič o pokojninski reformi: “Ta reforma je komunikacijski dokument. Brez večjih težav bomo prešli izzive: da smo najstarejši, da smo med tistimi, ki imajo velike proračunske težave, in da težav ni, da bomo tudi te z lahkoto rešili. Že zdaj gre milijardo in pol evrov na leto iz proračuna za pokojnine.” 

Andraž Rangusdirektor direktorata za delovna razmerja in pravice: “Prihodnje generacije bodo delale dve leti dlje, a še vedno manj kot generacije, ki se upokojujejo zdaj.” 

Urška Valjavec