Ana Roš, mednarodno priznana kuharska mojstrica, šefinja kuhinje kobariške Hiše Franko, je bila sredina sopotnica Danile Hradil Kuplen.

Ana Roš je mednarodno priznana kuharska mojstrica in šefinja kuhinje kobariške Hiše Franko. Pravi, da najbolje kuha v adrenalinskih situacijah, a hkrati sebi takrat dela tudi psihološko škodo.

 “Kriza je v kulinariki vzpodbudila vračanje k naravi. Pri tem trendu smo v prednosti, saj smo na podeželju ostali v stiku z gozdom in travniki.

Mednarodno uveljavljena kuharska mojstrica je tudi dobrodelna: »Tako kot v drugih poklicih, naj tudi v kuhariji ljudje delijo. Odzivnost kuharjev na dobrodelnost je kar velika, radi pomagamo ljudem v stiski.«

Ana Roš daje enak pomen vsebini in izgledu krožnika: “Krožniki doživljajo stalne preobrazbe, kot da bi jih preoblačila.”

Kuharska mojstrica meni, da si Michelinovo zvezdico zaslužijo tudi nekateri slovenski kuharji, preseneča jo, da v Ljubljani ni tovrstne vrhunske restavracije. “Ena Michelinova zvezdica je dokaz, da znaš dobro kuhati, dve zvezdici sta že zelo stresni, tri zvezdice zahtevajo zelo visok standard, odlično vinsko karto, vrhunsko strežbo in hrano ...”

Danila Hradil Kuplen