Ime tedna na Valu 202 je novinar Dela Boštjan Videmšek, ki s svojimi zgodbami javnost že leta opozarja na begunsko krizo, zaradi česar si je s še šestimi kolegi iz različnih evropskih držav prislužil nominacijo za European Press Prize 2016. Pred kratkim je izšla tudi njegova knjiga Na begu, ki prav tako govori o beguncih.

Ne verjame v objektivnost, prepričan je, da se mora tudi novinar opredeliti

Ime tedna je novinar Dela Boštjan Videmšek, ki s svojimi zgodbami javnost že leta opozarja na begunsko krizo, zaradi česar si je s še šestimi kolegi iz različnih evropskih držav prislužil nominacijo za European Press Prize 2016. Pred kratkim je izšla tudi njegova knjiga Na begu, ki prav tako govori o beguncih.

Poslušalci so sicer že drugi teden zapored za ime tedna izbrali novinarja Dela. “To je krasen občutek, vrača verjetje, da obstaja v javnosti posluh, spoštovanje do našega poklica.”

Videmškovo delo se ne konča z oddajo teksta, pač pa je aktiven tudi na spletu. Pravi, da družabna omrežja, prek katerih danes do ljudi pride največ medijskih vsebin, izkorišča kot orodje za širjenje zgodb.

“V tem močvirju spopada ničevosti se je treba neposredno angažirati s kvalitetnimi vsebinami, za katerimi stoji znanje, vedenje in stotine pogovorov z ljudmi.”

Kandidata za ime tedna sta bila tudi:

Marjan Fabjan, oče "slovenske judo pravljice", ki jo je kot trener začel graditi leta že leta 1995. Evropska judo zveza mu letos podeljuje nagrado za najboljšega judo trenerja v ženski konkurenci.

Uroš Brežan, župan Tolmina, ki je prejšnji konec tedna uradno postal Alpsko mesto leta 2016. Naziv so si Tolminci prislužili z mnogimi dobrimi praksami, ki so postale vzor tudi drugim občinam. Skupaj z ostalimi partnerji pa bodo to izkoristili za uresničevanje novih projektov na temo zelenega gospodarstva, turizma in družbene odgovornosti.

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke.  Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Več informacij o projektu smo zapisali na posebni strani, vsak teden pa bomo na Valu 202 pripovedovali zgodbe otrok, ki potrebujejo vašo pomoč.

Miha Švalj