O mladih v umetnosti, pogledu na solidarnost in pozornosti do drugih je spregovorila Katja Perat, 28-letna avtorica dveh pesniških zbirk ter gledaliških tekstov in publicistka, hkrati pa pozorna opazovalka družbe.

Slovenci precej raje pišemo kot beremo, kar v prevodu pomeni, da imamo težave z narcisizmom

O mladih v umetnosti, pogledu na solidarnost in pozornosti do drugih je spregovorila Katja Perat, 28-letna avtorica dveh pesniških zbirk ter gledaliških tekstov  in publicistka, hkrati pa pozorna opazovalka družbe.

“Radi relativiziramo stvari, ko bi bilo treba kaj narediti. Dobro bi bilo imeti jasne predstave o naših ciljih, dokler bi te predstave ostajale na ravni dobrega, ne na sovraštvu.”

Njena generacija se je zdaj znašla na trgu delovne sile: “Smo v neenakovrednem položaju, ker vstopamo na ta trg po krizi, tako prihajamo v prostor, kjer prostora ni.

“Solidarni bi morali biti ob vseh nesrečah, ne le, ko je nekaj tako očitno, da se ne da več spregledati. Smo pa mojstri v prikrivanju stvari, ki bi morale postati očitne.”


Po 25 letih samostojne države 25 mladih – aktivnih, izstopajočih, razmišljujočih državljanov, ki se lahko pohvalijo s presežki na svojih področjih, razmišlja o Sloveniji.

Jan Grilc