Prihajajoč naravnost z največje kitajske znamenitosti se je v 18. vzporednik oglasil Uroš Lipušček. Z Damjanom Zorcem sta spregovorila o še svežih vtisih z Zidu, pa o praznovanju letošnjega 1. maja – kot ga v zadnjem času doživljajo tamkajšnji delavci v deklarativnem komunizmu in praktičnem turbokapitalizmu. Z enim samim dnevom zamika pa smo slišali kakšne podrobnosti o rezultatih testiranja prvega kitajskega električnega avtomobila.

Prihajajoč naravnost z največje kitajske znamenitosti, se je po telefonski zvezi oglasil Uroš Lipušček: “Če bi hoteli obnoviti ves Kitajski zid, bi to stalo 5 milijard dolarjev. Tega ne bo, bo pa velika akcija obnove.”

Uroš je spregovoril tudi o praznovanju letošnjega 1. maja – kot ga v zadnjem času doživljajo tamkajšnji delavci v deklarativnem komunizmu in praktičnem turbokapitalizmu.

Na Kitajskem imajo približno 900 milijonov zaposlenih, ker je začela upadati gospodarska rast, pa vlada napoveduje, da bo veliko ljudi postalo brezposelnih. Tukaj namreč delujejo le uradni sindikati in skoraj vsi so avtomatično včlanjeni vanje. Alternativni niso dovoljeni.”

Pretekle dni so na Kitajskem testirali prvi električni avtomobil: “Proizvajalci pravijo, da se je avto razmeroma dobro odrezal, potrebuje pa nekatere izpopolnitve. Prodajati naj bi ga začeli čez dve leti.”

Damjan Zorc