Zgodbe otroškega in mladinskega pisatelja Primoža Suhodolčana so nastajale spontano. Sin je Rdečo kapico že poznal, zato si je zaželel novih pravljic. Tako mu je ponudil svoje, ki si jih je pač izmislil in jih zapisal. “Rad pišem okrog tretje ure zjutraj, ko pojejo ptiči in vozijo smeti, jaz pa se družim z Goranom Dragičem na televiziji.”

"Šport te nauči, da je važno zmagati in tudi sodelovati. Šport je zgrajen tako, da moraš zmagati. Ni dopisne košarke."

Zgodbe otroškega in mladinskega pisatelja Primoža Suhodolčana so nastajale spontano. Sin je Rdečo kapico že poznal, zato si je zaželel novih pravljic. Tako mu je ponudil svoje, ki si jih je pač izmislil in jih zapisal. “Rad pišem okrog tretje ure zjutraj, ko pojejo ptiči in vozijo smeti, jaz pa se družim z Goranom Dragičem na televiziji.”

Pravi, da se jezik razvija. “Vedno poskušam uvesti nekaj novega, posebnega, nenavadnega, z lektorji imam vedno vsaj malo težav.”

Prepričan je, da se lahko Evropa zgleduje po naši Bralni znački. Obenem je ponosen, da lahko sodeluje pri tem projektu. Ne le med potovanji po Evropi, temveč nasploh vedno bolj odkriva, da smo vsi ljudje enaki. “Imamo enaka čustva, zgrajeni smo enako.”

Alana Forda se ne bo nikoli naveličal, pravi in dodaja, da je danes še bolj aktualen kot pred leti. Sicer pa je v 70. in 80. letih zbiral plošče. “Še vedno jih imam kakšnih 2000. Ta trenutek pa največ poslušam country.”

Danila Hradil Kuplen