Na piedestal je gostovala skupina Litošt s premiero novega, drugega albuma z naslovom ”Time Fabric Silkworms”.
Litošt je zasedba, v kateri delujejo: Boštjan Simon (elektronika), Vitja Balžalorsky (elektronika), Bojan Krhlanko (bobni) in VJ Sv. Pixel (projekcije).
Litošt je zvočna snov, ki glasbenim zamislim dopušča, da se brez predpisanega pravila neobremenjeno prelivajo med sabo. Mešanica ritma in zvoka nastaja v izredno domiselnem eksperimentiranju. Bobne igra bobnar Bojan Krhlanko. Vitja Balžalorsky in Boštjan Simon pa sta svoja matična instrumenta, kitaro in saksofon, zamenjala za analogne sintetizatorje in računalnike. VJ Sv. Pixel je nov član, ki zasedbi doda vizualno dimenzijo ter dodatno dinamiko dojemanja prostora in časa na koncertih in ustvarja video material zasedbe.
Tako kot prvenec je tudi novi, drugi album nastal kot projekt DIY (Do It Yourself – Naredi sam). Album ”Time Fabric Silkworms”, na katerem je devet skladb, bo Litošt izdal v samozaložbi 16. aprila. Koncertna premiera bo prav na dan izida albuma – v koncertni dvorani Tovarne Rog v Ljubljani.

Na piedestalu je gostoval Litošt s premiero novega, drugega albuma z naslovom ”Time Fabric Silkworms”.

Litošt je zasedba, v kateri delujejo: Boštjan Simon (elektronika), Vitja Balžalorsky (elektronika), Bojan Krhlanko (bobni) in VJ Sv. Pixel (projekcije).

Boštjan Simon, Vitja Balžalorsky in Bojan Krhlanko so mladi znani glasbeniki z impro in jazzovske scene. Delujejo na različnih glasbenih področjih v različnih zasedbah in projektih. Saksofonist Boštjan Simon je član skupin: Velkro (EU), Kombo Zlatka Kaučiča (Nova Gorica), There be Monsters (SI/ITA). Kitarist Vitja Balžalorsky je član skupie Carnaval, dejaven je v zasedbi Balžalorsky/Drašler Trio, ki igra tudi pri Orkestru Brez Meja/Senza Confini in v Cerkno Jubileum Orchestra, ter v noise duetu z Jako Bergerjem – The B. Bees. Vitjo poznamo tudi iz njegovih starejših in novejših projektov (Ophidian, Buče 4, Borghesia) ter legendarnih jam sessionov Metla Bluz Koruza. Trenutno je kurator glasbenega cikla solističnih koncertov Ropotarnica v galeriji Škuc, kjer gosti domače in tuje glasbene umetnike in umetnice. Bobnar Bojan Krhlanko sodeluje pri številnih projektih, v različnih jazzovskih zasedbah (med njimi so tudi: BiK 3, duet Igor Matković in  Bojan Krhlanko, Igor Matković kvintet, Stane Hebar kvartet, Tadej Kampl – Life is Good, The Space Invaders, Duo dB, Samo Šalamon Slo Bassless trio, Igor Bezget – Trinity) in pokriva široko paleto izrazov. VJ Sv. Pixel je nov član zasedbe, ki Litoštu doda vizualno dimenzijo ter dodatno dinamiko dojemanja prostora in časa na koncertih in ustvarja video material zasedbe.

Litošt je zvočna snov, ki glasbenim zamislim dopušča, da se brez predpisanega pravila neobremenjeno prelivajo med sabo. Mešanica ritma in zvoka nastaja v izredno domiselnem eksperimentiranju. Bobne igra bobnar Bojan Krhlanko. Vitja Balžalorsky in Boštjan Simon pa sta svoja matična instrumenta, kitaro in saksofon, zamenjala za analogne sintetizatorje in računalnike.

Litošt je svoj istoimenski prvenec posnel in izdal leta 2013. Tako kot prvenec je tudi njegov novi, drugi album  nastal kot projekt DIY (Do It Yourself – Naredi sam).

Album ”Time Fabric Silkworms”, na katerem je devet skladb, bo Litošt izdal v samozaložbi 16. aprila. Koncertna premiera bo prav na dan izida albuma – v  koncertni dvorani Tovarne Rog v Ljubljani.

Radijska premiera novega albuma ”Time Fabric Silkworms” in pogovor s članoma skupine Litošt pa je bila v oddaji Na piedestal .

Jolanda Fele