V oddaji Na piedestal je gostoval predstavnik slovenske elektronske glasbene produkcije Blaž s prvim dolgometražnim albumom “Don’t Listen To This”.
Domači glasbenik in producent, nekdanji študent ljubljanskega AGRFT-ja, filmski ustvarjalec ter ob prostem času tudi pisatelj – Blaž ni novo ime na sceni. Spremljevalci instrumentalne hiphop in beatovske glasbe ga poznajo pod njegovim prejšnjim imenom Dpek.
Prva dva EP-ja Sofa Beats in Outdoor Beats je leta 2009 izdal pri ameriški založbi Cold Busted, kjer se je takrat mudil tudi Gramatik. Naslednje tri je izdal v samozaložbi, od leta 2014, od šestega EP-ja, enostavno imenovanega ”b”, pa njegove avtorske projekte izdaja domača založba Beton Records. Po osmih EP-jih zdaj predstavlja svoj prvi pravi dolgometražec z naslovom “Don’t Listen To This”. Album “Don’t Listen To This” je 17. marca 2016 izdala založba Beton Records. Premierna koncertna predstavitev Blaževega albuma je bila na dan izida albuma na sedmem Festivalu Tresk v ljubljanskem Kinu Šiška.

Domači glasbenik in producent, nekdanji študent ljubljanskega AGRFT-ja, filmski ustvarjalec ter ob prostem času tudi pisatelj – Blaž ni novo ime na sceni. Spremljevalci instrumentalne hiphop in beatovske glasbe ga poznajo pod njegovim prejšnjim imenom Dpek. Kot Dpek je ustvaril tudi himno kompilacije K4 ”La Ricerca”. Prva dva EP-ja Sofa Beats in Outdoor Beats je leta 2009 izdal pri  ameriški založbi Cold Busted, kjer se je takrat mudil tudi Gramatik. Naslednje tri je izdal v samozaložbi, od leta 2014, od  šestega EP-ja,  enostavno imenovanega ”b”, pa njegove avtorske projekte izdaja domača založba Beton Records. Po osmih EP-jih  zdaj predstavlja svoj prvi pravi dolgometražec z naslovom “Don’t Listen To This”.

Novi album Blaž opisuje takole: “Obstaja meja med intimo in javnostjo. Karkoli jo prekorači, se iz zasebne svetosti pretvori v čisti produkt, vsem na voljo za konzumirati, odvreči, raztrgati. Ljubimci skrivajo, kaj se dogaja pod njihovimi rjuhami, ali pa se razgalijo in postanejo pornozvezde. Umetniki ohranjajo integriteto in ustvarjajo zase ali pa se poenostavijo, zbanalizirajo in zaslovijo. Je mogoče nekaj neokrnjenega in nenašminkanega poslati čez mejo, ne da bi izgubilo svoje bistvo? Jaz bom to poskusil. Na svoj izdelek bom prilepil napis “Ne poslušajte tega” in si s tem ohranil pravico, da je še vedno popolnoma moje.”

Album “Don’t Listen To This” je 17. marca 2016 izdala založba Beton Records. Za naslovnico albuma pa je poskrbela Petra Bohinc.
Prvi singel z  novega albuma, skladbo ”Friendzone”, ki jo je aranžmajsko obogatil tudi bobnar Simon Intihar, violončelo je odigral njegov oče Ivan Gracar, že spremlja videospot.  Video je zgodba o še eni vrsti tabujev v naši družbi, ki v tem primeru tabuizira razmerje mlajšega moškega in starejše ženske.

Premierna koncertna predstavitev Blaževega albuma je bila na dan izida albuma  na sedmem Festivalu Tresk  v ljubljanskem Kinu Šiška.

Tudi o tem v pogovoru z Blažem ob glasbi z njegovega albuma “Don’t Listen To This” v oddaji Na piedestal.

Jolanda Fele