Legendarni akustičarji Tantadruj so za enega svojih postankov v prazničnem letu izbrali oddajo Izštekani na Valu 202, ki jim je z veseljem odprla vrata. V njej so sicer že nastopili daljnega leta 1998. Izbrali so repertoar iz vseh obdobij, predstavili so uglasbitve domačih in tujih pesnikov ter lastnih besedil. V posebnem sklopu je vsak od osrednjih treh članov skupine – to so Aleš Hadalin, Boštjan Soklič in Mateja Blaznik – predstavil kos solističnega ustvarjanja. Predvsem pa so se Tantadruji posebej za to priložnost pošteno okrepili, skupaj z gosti jih je bilo osem.

Letos mineva 30 let, odkar so na glasbeno pot krenili legendarni akustičarji TANTADRUJ. Izštekani so jih ponosno gostili že daljnega leta 1998, spremljali pa so tudi delo posameznih članov Aleša HadalinaBoštjana Sokliča in Mateje Blaznik. Tudi tokrat to ne bo ostalo skrito, vsak od njih bo predstavil kos solističnega ustvarjanja. Izboru repertoarja Tantadrujev iz vseh obdobij utegnejo dodati kakšno novo skladbo, številni gostje pa jim bodo pomagali obogatiti zvočno sliko. Tu bodo novi član Andrej Tomazins tolkali, čelist iz zgodnjega obdobja Dino Gojo, redna sodelavka v zadnjih letih Petra Trobec z basom in glasom, Bojan Šen z banjom in mandolino ter še en basist Vid Sark.

Kot vselej akustični, pa vendar posebni, izštekani Tantadruj, 22. marca 2016 ob 22.25 na Valu 202.

IZŠTEKANI SALONSKI na spletu – v avdio in video obliki

23. februarja se je izštekala indie folk zasedba SALONSKI, ki jo vodi skladatelj, harmonikar in pevec Domen Finžgar. Lani marca so objavili že peti glasbeni izdelek (in drugi v fizični obliki) “Eden”. Le nekaj dni po vrnitvi z desetdnevne turneje po Belgiji so zatresli tla izštekanega studia. In to pošteno, saj se je vselej spreminjajoča, trenutno sedemčlanska zasedba pomnožila še za petnajst članov Papirniškega pihalnega orkestra Vevče. Srčna, lepa, slikovita, dopadljiva, a obenem neulovljiva in malce poredna muzika, ki jo imate redko priložnost slišati.

V spletnem arhivu tako najdete zvočno:

http://4d.rtvslo.si/arhiv/izstekani/174390256

ali video obliko tokratne oddaje:

http://4d.rtvslo.si/arhiv/izstekani-video/174391480

IZŠTEKANI NAČRTI do junija: JACUZZY KRALL, SAMO BUDNA in PANDA

Ljubljanski studijski maček in angažirani roker JACUZZY KRALL je svojo muziko na počasnem ognju cvrl več let. Naposled jo je zbral na albumu. Nato je sestavil bend iz vrhunskih muzičistov ter na redkih koncertih navdušil (i)zbrano občinstvo. Za Izštekane bo Krall songe osvobodil studijskih spon in elektronsko narekovanih ritmov, v vaša ušesa bodo poleteli v docela živi izvedbi. In to zelo glasni!

Prostor se bo šibil od ojačevalnikov, poleg številnih brenkal bodo zvenele legendarne klaviature od hammonda do mooga, po opnah pa bosta tolkla dva bobnarja hkrati. Vsemu skupaj bi lahko rekli izštekano-vštekani Jacuzzy Krall. Oziroma Jacuzzy Krall, ki se izšteka iz ene in prišteka v drugo vtičnico.  Zgodilo se bo 19. aprila 2016. Aja, Jacuzzyja Kralla sploh ne poznate? Skrajni čas, da vam prekriža pot.

Samo Budna

foto: Simon Koležnik

Tudi violinist, kitarist, avtor in pevec SAMO BUDNA pripravlja slavnostno pomlad. Potem ko bo 9. aprila v rodnem Ljutomeru obeležil 25 letustvarjanja, se bo 17. maja 2016 ustavil v Izštekanih. Obljublja pravoveren izštekan nastop z mnogimi gosti, šušlja se o mandolini, banju, godalih, zboru… Kakšen bo repertoar, je še prezgodaj ugibati, gotovo pa bo dobro zastopan njegov lanski album “Za nazaj in za naprej”.

In tik pred poletjem še ena častitljiva okrogla obletnica. 30 let je na prizorišču ljubljanski pop rock bend PANDA. Za Izštekane 14. junija 2016 bodo skrbno izbrali repertoar iz vseh obdobij, ga akustično aranžirali ter izvedli z gosti.

IZŠTEKANI ALBUMI zadnjih mesecev: KLEMEN KLEMEN, “ŽENSKE” in HEXENBRUTAL

Medtem ko željno čakamo novic, kako napreduje snemanje albuma“Transnatura” metalcev Noctiferia, ki korenini v njihovem novembrskem nastopu v Izštekanih, vas na hitro spominjamo na izštekane plošče, ki so izšle v zadnjih mesecih.

Septembra so se številni posnetki iz nastopa v Izštekanih leta 2011 znašli na dveh izdajah raperja KLEMNA KLEMNA: na novem albumu “S3P” in nazbirateljski izdaji prvenca “Trnow stajl”.

www.nika.si/Nove_skladbe/Povratek_trnowske_ninje_2

www.nika.si/HipHop__Rap__Hip_Hop/S3P

www.nika.si/HipHop__Rap__Hip_Hop/Trnow_Stajl_Zbirateljska_izdaja_2CD__DVD

Oktobra je izšel težko pričakovani album “Ženske” ROBERTA JUKIČA kot dvojna plošča. Prva prinaša studijsko različico, ki jo je Robert skrbno pripravljal več let, druga pa lanski nastop v Izštekanih. Robertu in njegovi zasedbi se je takrat pridružilo sedem pevk ter godalni orkester, sestavljen iz članic in članov Simfoničnega orkestra RTV Slovenija.

Pred koncem leta pa smo dobili še izštekano ploščo prekmurskih hrupneževHEXENBRUTAL. Leta 2013 se je ta duo za Izštekane ob pomoči multiinstrumentalista Miha Kavaša popolnoma preoblekel v akustiko in po čudovitem uspehu tega podviga so nastopil še večkrat kot Hexenbrutal Trio. Plošča prinaša posnetek nastopa iz murskosoboškega MIKKa.

http://gbtm.si/newz/

http://hexenbrutal.bandcamp.com/

IZŠTEKANIH 10 – TV posnetek koncerta na spletu

Decembra lani je ekipa Izštekanih v Kinu Šiška priredila koncert IZŠTEKANIH 10 2015. Nastopilo je trinajst zasedb, med njimi vseh enajst, ki so ukrojile minulo izštekano leto: MURAT & JOSE, ROBERT JUKIČ z Nino Vodopivec in Gordano Hleb, SMAAL TOKK, BO!, NATRILETNO KOLOBARJENJE S PRAHO, NINA BULATOVIX, HAPPY OL' McWEASEL, ALL STRINGS DETACHED, MONOWI TWINS, NOCTIFERIA in SAME BABE. Pridružili so se jim posebni gostje MI2 ter SIMBOLIČNI ORKESTER. Koncert je posnela tudi ekipa oddaje Aritmija Televizije Slovenija, obdelano TV verzijo koncerta si lahko ogledate v spletnem arhivu:

http://4d.rtvslo.si/arhiv/aritmija/174383655

Seveda je na voljo tudi celotna, neskrajšana verzija, ki je nastala kot spletni video prenos:

http://4d.rtvslo.si/arhiv/izstekani-video/174377038

//val202.rtvslo.si/2015/10/izstekanih102015/

http://4d.rtvslo.si/arhiv/aritmija/174377356

https://sl-si.facebook.com/Aritmija

PREK SPLETA SO NA VOLJO tudi mnogi drugi dosedanji Izštekani

Kliknite na www.val202.si/izstekani ali http://4d.rtvslo.si/arhiv/izštekani ter izberite oddajo, ki bi jo poslušali. Nekatere so shranjene tudi v video obliki.

Val 202