Ime tedna sta postala Marko Prezelj in Urban Novak.

"Podelitve še ni bilo, ne vem še, kaj to priznanje pomeni."

Ime tedna sta postala Urban Novak in Marko Prezelj, alpinista, ki sta skupaj ameriško – francosko navezo preplezala prvenstveno smer 6173 metrov visoke gore Cerro Kishtwar v Indiji. Za izjemen dosežek sta prejela zlati cepin, najvišje priznanje za alpinistične dosežke na svetu.

"Kolega mi je rekel, da do nagrade ni vedel, da mi to zares plezamo. Mislil je, da hodimo malo na izlete."

- Urban Novak

Kandidatki sta bili tudi:

Stannia Boninsegna, igralka, ki se je na gledališkem prizorišču uveljavila kot vidna oblikovalka dramskih karakterjev s prvovrstnim igralskim temperamentom. Pri Združenju dramskih umetnikov Slovenije so ji podelil odličje Marija Vera za življenjsko delo.

Milena Zupančič, igralka, ki je z več kot 80 filmskimi in televizijskimi vlogami ena od najprepoznavnejših obrazov slovenskega filma. Pri društvu slovenskih režiserjev,so ji podelili nagrado Bert za življenjsko delo na področju filmske igre.

Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Več informacij o projektu smo zapisali na posebni strani, vsak teden pa bomo na Valu 202 pripovedovali zgodbe otrok, ki potrebujejo vašo pomoč.

Val 202