Na ženevskem avtomobilskem salonu je PSA predstavil prve rezultate o porabi goriva v svojih avtomobilih v dejanskih voznih razmerah, Good Year pa revolucionarne pnevmatike, ki bodo namenjene avtonomnim vozilom prihodnosti.

Goodyear je v Ženevi predstavil vizionarski koncept dveh pnevmatik. Imenujeta se intelligrip in eagle-360. IntelliGrip je namenjena za podporo nadzornemu sistemu avtonomnih vozil, saj se ta pri vožnji opirajo na podatke, ki jih dobijo od drugih vozil, voznikov, pešcev in pametnih mest. Po videzu je podobna pnevmatikam, kot jih poznamo danes, eagle 360 pa je v obliki krogle z možnostjo 360-stopinjskega obrata.

V obe pnevmatiki so vgrajeni senzorji, ki zaznajo stanje na cesti, vključno z vremenskimi razmerami in vozno površino, zbrane podatke pa posredujejo avtomobilu in tudi drugim vozilom, to pa poveča varnost na cesti. Senzorji za spremljanje tlaka in obrabe tekalne plasti, ki pri eagle 360 oponaša vzorec možganske korale, zaznavajo in uravnavajo tudi obrabo pnevmatik, s tem pa omogočajo večje število prevoženih kilometrov.

Pri avtomobilih, ki bodo lahko vozili sami, bodo imele pnevmatike kot poglavitna povezava s cesto še toliko pomembnejšo vlogo. Po nekaterih napovedih je pričakovati, da bo do leta 2035 na svetu prodanih 85 milijonov avtonomnih vozil na leto.

Janez Martinčič