Za uspeh pri prodoru na tuje trge so za podjetja poslovne informacije, ustrezno svetovanje in iskanje potencialnih partnerjev ključnega pomena. Slovenski poslovni klubi v tujini med drugim intenzivno pomagajo slovenskim podjetjem tudi pri pripravi poslovnih dogodkov in bilateralnih poslovnih srečanj. O tem, kako uspešni so pri svojem delu in kako se spopadajo s specifikami posameznih trgov se je z nekaterimi predstavniki pogovarjal Boris Žgajnar.

Za uspeh pri prodoru na tuje trge so za podjetja poslovne informacije, ustrezno svetovanje in iskanje potencialnih partnerjev ključnega pomena. Slovenski poslovni klubi v tujini med drugim intenzivno pomagajo slovenskim podjetjem tudi pri pripravi poslovnih dogodkov in bilateralnih poslovnih srečanj. Kako uspešni so pri svojem delu in kako se spopadajo s specifikami posameznih trgov?

Nataša Zajec, Luksemburško-slovenski poslovni klub: “Do uspešnih zgodb pridemo z nekonvencionalnimi metodami. Smo zelo fleksibilni, vrata odpiramo z drugačnimi rešitvami.”

Klubi združujejo izkušene slovenske podjetnike, ki že vrsto let delujejo v tujini. Z vpetostjo v lokalno poslovno okolje so dragocen vir informacij za tiste, ki želijo svojo dejavnost razširiti prek meja.

Boris Žgajnar