Spoštovani, prosim, da mi nihče več ne piše, me ne kliče, ne kliče mojih staršev ali kogar koli drugega za zastonj karte!”

Tako je lani prekipelo nekdanjemu direktorju Smučarske zveze Juriju Žureju, potem ko so ga zasipale prošnje za brezplačne vstopnice v Planici.

Letos bodo celo skakalci za svoje prijatelje in družinske člane kupovali karte.

Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da je bilo precej lažje dobiti karto za zadnjo tekmo novoletne turneje v Bischofshofnu kot za enega od spektaklov na naši letalnici.

Kako pa glede tega ravnajo v tujini? Ena skrajnost je Kitzbühel. Tam se ob koncu januarja pojavi vsak, ki kaj velja ali pa ima enostavno veliko pod palcem. Kraj z 8300 prebivalci se namreč vsako leto ob tem času spremeni v središče pomembnežev, med katerimi večina ni še nikoli stala na alpskih smučeh.

Zanimivo mnenje smo slišali od šefaa prireditve v Vikersundu. Ogled petkove tekme je bil na voljo zastonj. Čemu takšna odločitev Norvežanov, ki pregovorno ne poznajo suše v denarnici?

“Petek je delovni dan, ljudje so delali, glavna dneva sta sobota in nedelja, ki je dan za družine. Povsem normalno je, da ljudje ne bodo drli na športno prireditev, sploh ker je ta tako pozno zvečer.”

 

Matej Hrastar