Na piedestal smo postavili prvenec Dueta Accordon z naslovom ”Jaz pa sem si nekaj zmislu”.
Duet Accordon sestavljata Nejc Jemc (harmonika) in Jaka Strajnar (cajon). Njun repertoar zajema znane slovenske popevke, priredbe slovenskih ljudskih pesmi in latinskoameriško glasbo. Pred kratkim sta izdala prvi cede z naslovom ”Jaz pa sem si nekaj zmislu”. Gre večinoma za priredbe slovenskih ljudskih pesmi, ki pa v nenavadnem sestavu dobivajo popolnoma novo dimenzijo.

Duet Accordon sestavljata Nejc Jemc (harmonika) in Jaka Strajnar (cajon). Njun repertoar zajema znane slovenske popevke, priredbe slovenskih ljudskih pesmi in latinskoameriško glasbo.

Nejc Jemc iz Škofje Loke na klavirski harmoniki že več kot 20 let aktivno igra in sodeluje v različnih glasbenih zasedbah. Kot klaviaturist in harmonikar je deloval tudi pri ansamblu Štrio Jemc in v akustični zasedbi Mešano na žaru.

Jaka Strajnar pa je akademski glasbenik tolkalec in profesor tolkal v Glasbeni šoli Škofja Loka, kjer tudi vodi tolkalno skupino Otroci ritmov in big band Jazz je kul bend. Deluje v številnih glasbenih zasedbah, kjer uspešno popularizira tako tolkala kot tudi jazz glasbo. S skupino Jazz station je leta 2009 na Melodijah morja in sonca osvojil prvo nagrado. Kot promotor nemških cajonov Schlagwerk po Sloveniji izvaja številne tolkalne delavnice, dejaven je tudi kot aranžer, saj njegove priredbe izvajajo orkestri tako doma kot v tujini.

Duet Accordon je pred kratkim izdal prvi cede z naslovom ”Jaz pa sem si nekaj zmislu”. Gre večinoma za priredbe slovenskih ljudskih pesmi, ki pa v nenavadnem sestavu dobivajo popolnoma novo dimenzijo.

Prvenec ”Jaz pa sem si nekaj zmislu” smo predstavili med pogovorom s članoma Dueta Accordon Jako Strajnarjem in Nejcem Jemcem v oddaji Na piedestal.

Jolanda Fele