V 18. vzporednik se oglaša dopisnica iz Rima Mojca Širok.

V 18. vzporednik se je oglasila dopisnica iz Rima Mojca Širok. Večno mesto se te dni ponovno ukvarja s pedofilskim škandalom, tokrat je segel tja iz Avstralije. Kardinal George Pell mora namreč pričati pred avstralsko vladno komisijo – po videopovezavi iz Rima. “Kardinal se je izgovarjal na delo v Vatikanu, nato je našel zdravniško opravičilo, da ne more pričati. Zato zdaj priča iz enega izmed rimskih hotelov.

Mineva tudi 30 let od slovitega mafijskega procesa v Palermu. “Med mafijskem ‘maksiprocesom’ pred 30 leti je resnično dobro kazalo, da bi lahko zatrli mafijo na Siciliji. A tožilca sta bila oba ubita.

“Mafija, ki je morila in zastraševala, predstavlja najnižjo raven. Vodstvo na višji ravni, ki se ne ukvarja z majhnimi posli, danes deluje enako kot nekdaj.”

Rim pa se ukvarja z legendo – nogometašem Francescom Tottijem, ki je 25 let igral za Romo in nikoli zamenjal kluba, zdaj pa izgleda, da gre njegova kariera vendarle h koncu.

“Francesco Totti je legenda. Trener Rome Spaletti ga ni dal v igro in pozneje je javno priznal, da ga je zaradi tega nadrl tudi lasten sin.”

Damjan Zorc