Ime tedna je postala Judita Nahtigal, ravnateljica Dijaškega doma Kranj, ki pravi, da so v domu izgubili lepo priložnost za vzgojo strpnosti, za katero morajo kot vzgojno-izobraževalna ustanova skrbeti. Njenemu predlogu, da bi v dom začasno nastanili 6 mladoletnih beguncev brez spremstva, so najprej histerično nasprotovali starši, potem pa je podpise zbralo še 24 profesorjev bližnje Gimnazije Franceta Prešerna.

Ime tedna je postala Judita Nahtigal, ravnateljica Dijaškega doma Kranj, ki pravi, da so v domu izgubili lepo priložnost za vzgojo strpnosti, za katero morajo kot vzgojno-izobraževalna ustanova skrbeti. Njenemu predlogu, da bi v dom začasno nastanili 6 mladoletnih beguncev brez spremstva, so najprej histerično nasprotovali starši, potem pa je podpise zbralo še 24 profesorjev bližnje Gimnazije Franceta Prešerna.  "Vsi profesorji na gimnaziji so imeli tri možnosti - lahko bi predlog podprli ali se odločili za tišino, polovica pa jih je izbrala po mojem mnenju najslabšo."

Kandidata sta bila tudi:

Stane Božičnik, izredni profesor na mariborski Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko ter vodja v mednarodnem projektu Hypstair, v katerem so pomembno prispevali k razvoju letalskega prometa na električni pogon. Pri razvoju doslej najmočnejšega letalskega hibridno-električnega pogonskega sklopa je ekipa strokovnjakov dveh mariborskih fakultet opravila pionirsko delo pri razvoju uporabniškega vmesnika HMI.

Peter Prevc, letošnji zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala v smučarskih skokih. Šest tekem pred koncem sezone je ob tem izenačil tudi rekordno število trinajstih zmag v eni sezoni.

________

Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke.  Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Več informacij o projektu smo zapisali na posebni strani, vsak teden pa bomo na Valu 202 pripovedovali zgodbe otrok, ki potrebujejo vašo pomoč.

Miha Švalj