Alenka Sottler je slikarka in ilustratorka, ki je za knjižno ilustracijo Evridike prejela zlato medaljo Združenja ameriških ilustratorjev. Ilustracija, ki spremlja pesnitev Bine Štampe Žmavc, bo na letni razstavi tega newyorškega društva na ogled v družbi 400 najboljših del.

Alenka Sottler je slikarka in ilustratorka, ki je za knjižno ilustracijo Evridike prejela zlato medaljo Združenja ameriških ilustratorjev. Ilustracija, ki spremlja pesnitev Bine Štampe Žmavc, bo na letni razstavi tega newyorškega društva  na ogled v družbi 400 najboljših del.

"Najtežje se je bilo zahvalit na odru, nimam vedno takšnih priložnosti. Težko povem kaj ta nagrada vse pomeni, zelo sem počaščena."

Kandidata sta bila tudi: 

Marko Pogačnik, kipar in konceptualni umetnik, čigar prizadevanja so že desetletja usmerjena k zdravljenju narave in njeni vnovični harmonizaciji, je v Parizu prejel prestižno imenovanje Unescov umetnik za mir. V Unescovo dejavnost se bo vključil predvsem na področjih, ki povezujejo človeka in biosfero.

Janez Svoljšak, ledni plezalec, ki je na sklepni tekmi svetovnega pokala v lednem plezanju na Južnem Tirolskem osvojil zlato medaljo in naslov evropskega prvaka, v skupni razvrstitvi svetovnega pokala, v kategoriji težavnost, pa se je uvrstil na tretje mesto.

Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke.  Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj.

Nejc Jemec