Prodaja športne podatke, vendar pravi, da sam ne stavi

Mladi manager leta 2015 Gregor Rebolj, ki mu je naziv podelilo cehovsko združenje, je sredi devetdesetih z 18 leti vstopil v IT industrijo. Leta 2003 so Andrej Bratko, Luka Ferlan, Borut Jerič , Žiga Mahkovec in Gregor Rebolj ustanovili podjetje Klika, poznano morda najbolj po nekaj rešitvah za Slovenske železnice in Ljubjanski potniški promet, pa tudi po Trafiki, projektu, ki je omogočil branje slovenskih časopisov na mobilnih napravah.

"To, da imaš 'start up' je zdaj zelo popularno. Kar se mi zdi super."

Prelomnica se je zgodila z vstopom podjetja v Sportradar, v enega vodilnih svetovnih ponudnikov športnih podatkov. "V svetu športnih podatkov je zanimivo to, da moraš najti vrednost le teh ter kako jih sploh uporabiti." Od podjetja podatke kopujejo tudi športne stavnice.

"Sam sicer niti ne znam in niti ne smem staviti."

Njegovo podjetje želi v letošnjem letu zaposliti 15 novih inženirjev. "Moj kriterij pri iskanju kadra nikoli ni bila zaključena formalna izobrazba, ampak tista iskra v očeh, ki jo opaziš pri nekom, če ga stvar res zanima."

"V večjih podjetjih, kjer že delujejo dobri in izkušeni strokovnjaki, imajo mladi veliko priložnost, da se kaj naučijo. In to želimo uresničevati tudi pri nas."

Gregorju Rebolju na številnih potovanjih hrup vlakov in cest pomaga preglasiti @Sia. #nedeljskigost https://t.co/OigvsIXEwt

— Val 202 (@Val202) February 14, 2016

Nataša Zanuttini