Tokrat se bomo na kratko ozrli nazaj: na podelitev nagrad grammy ter na prvo dejanje festivala Dnevi slovenske zabavne glasbe. Poprock večer je prejšnji konec tedna postregel s prvo zmagovalno skladbo Pesem in poljub. Alex Volasko je po zaslugi poslušalcev in gledalcev v superfinalu premagal Anjo Kotar in Voranca Boha. Tudi nocoj bomo priča podobnemu tekmovalnemu formatu, le da se bo predstavilo 10 popevk. Izbrani izvajalci bodo nastopili z velikim revijskim orkestrom. Namen drugega festivalskega večera DSZG pa je nadgraditi žlahtnost popevk z novimi smernicami.

Tokrat se bomo na kratko ozrli nazaj: na podelitev nagrad grammy ter na prvo dejanje festivala Dnevi slovenske zabavne glasbe. Poprock večer je prejšnji konec tedna postregel s prvo zmagovalno skladbo Pesem in poljub. Alex Volasko je po zaslugi poslušalcev in gledalcev v superfinalu premagal Anjo Kotar in Voranca Boha. Tudi nocoj bomo priča podobnemu tekmovalnemu formatu, le da se bo predstavilo 10 popevk. Izbrani izvajalci bodo nastopili z velikim revijskim orkestrom. Namen drugega festivalskega večera DSZG pa je nadgraditi žlahtnost popevk z novimi smernicami. 

Predstavljamo legende, ki se vračajo! Pomlajena in posodobljena zasedba Lačni Franz je že predstavila prvi singel, Ladjo norcev. Moto znova obujene oziroma reanimirane in pomlajene skupine je “nismo pogreta župa”. Zoran Predin je namreč na Ladjo norcev povabil skupino mladih, a prekaljenih glasbenikov, s katerimi se je projekta lotil na spoštljiv način. Na albumu, ki prihaja marca, bo 6 čisto novih sklad ter štirje legendarni hiti, narejeni na nov način.

Jernej Sobočan