Predstavljamo Dneve slovenske zabavne glasbe. Nov festival naše hiše se začenja 13. februarja s poprock večerom, do konca tega meseca pa sledita še dva sobotna večera, popevka in EMA 2016. DSZG je sicer projekt, posvečen slovenski zabavni glasbi. Zastavljen je dolgoročno, z namenom spodbuditi razvoj domače popularne glasbe.

Nova stvar se je pojavila tudi na slovenski rokovski sceni: superskupina Gora, v kateri se je zbrala trojica uveljavljenih glasbenikov – Kevin Koradin, Sergej Pobegajlo in David Debevec – ter te dni postregla s svojo prvo skladbo Megalodon. Gora ponuja surov zvok, nekakšno mešanico hard rocka in metala. Prvi skladbi bo zelo kmalu sledil prvenec. Kdaj, razkrivamo v Expressu.

Bili smo tudi na koncertu dvojca Sea + Air, ki je z domačimi Monowi Twins nastopil v Kinu Šiška. Grško-nemška naveza je s svojo ghost pop glasbo, ki vključuje starodavne glasbene instrumente, obredla že precejšen del Evrope. Tudi kot predskupina Whitney Houston in The White Stripes.

Predstavljamo Dneve slovenske zabavne glasbe. Nov festival naše hiše se začenja 13. februarja s poprock večerom, do konca tega meseca pa sledita še dva sobotna večera, popevka in EMA 2016. DSZG je sicer projekt, posvečen slovenski zabavni glasbi. Zastavljen je dolgoročno, z namenom spodbuditi razvoj domače popularne glasbe.

Nova stvar se je pojavila tudi na slovenski rokovski sceni: superskupina Gora, v kateri se je zbrala trojica uveljavljenih glasbenikov – Kevin Koradin, Sergej Pobegajlo in David Debevec – ter te dni postregla s svojo prvo skladbo Megalodon. Gora ponuja surov zvok, nekakšno mešanico hard rocka in metala. Prvi skladbi bo zelo kmalu sledil prvenec. Kdaj, razkrivamo v Expressu.

Bili smo tudi na koncertu dvojca Sea + Air, ki je z domačimi Monowi Twins nastopil v Kinu Šiška. Grško-nemška naveza je s svojo ghost pop glasbo, ki vključuje starodavne glasbene instrumente, obredla že precejšen del Evrope. Tudi kot predskupina Whitney Houston in The White Stripes.

Jernej Sobočan