Maja Žorga Dulmin, prevajalka, lektorica, blogerka, soustanoviteljica spletnega portala Skeptik.si, sredina sopotnica Danile Hradil Kuplen, vas je spremljala v (post)delovno popoldne.

"Zlasti pri hrani se oglaševalci sklicujejo na zdravje ljudi. Če smo zdravi, ne potrebujemo na primer vitaminskih dodatkov."

Maja Žorga Dulmin je prevajalka, lektorica, blogerka in soustanoviteljica spletnega portala Skeptik.si. Ne verjame vsemu, kar sliši in prebere, med drugim se sprašuje tudi o oznakah bio in eko. Pravi, da je svet lep, zato ne potrebuje mitov in vilincev.

— Val 202 (@Val202) January 13, 2016

Maja Žorga Dulmin zaupa strokovnjakom, ki se spoznajo na svoje delovno področje. Tovrstni skepticizem je v tujini že pred desetletji prerastel v gibanje, v okviru katerega skeptiki organizirajo konference, okrogle mize in debate o različnih temah. Prevajalka, blogerka in lektorica je kritična tudi do poročanja v medijih.

“Večji del medijskih vsebin je le navajanje mnenj, pri tem pa novinarji ne upoštevajo, da vsa mnenja niso enako podprta z dejstvi.”

Maja meni, da bi moralo biti kritično mišljenje del študijskega programa, zdravorazumska presoja pa del posameznikovega vsakdana.

Danila Hradil Kuplen