Marko Strle je ravnatelj Centra za korekcijo sluha in govora Portorož. Zaljubljen v življenje, spoštuje voljo do dela, ustvarjalen na več področjih, predvsem pa večen optimist. V kar koli se loti, dá celega sebe. Polovičarstva ne pozna in ga niti noče spoznati. Da bo ubral poti pedagoškega poklica je vedel že v prvem razredu. Ko ga je profesorica v 4. letniku Gimnazije opozorila, da ne gre za službo, ampak za poslanstvo, je bil le še bolj prepričan, da se odpravlja na pravo pot. Defektolog, specialni pedagog, ljubiteljski igralec in popotnik je naš nedeljski gost, s katerim se je pogovarjala Mateja Brežan.

"Vplivnosti ne smemo pomešati z upravljanjem drugih. Sami smo svoji gospodarji."

Marko Strle je ravnatelj Centra za korekcijo sluha in govora Portorož. Zaljubljen v življenje, spoštuje voljo do dela, ustvarjalen na več področjih, predvsem pa večen optimist. V kar koli se loti, da celega sebe.

"Nimam težav, če me učenci naslavljajo z ravnateljem ali samo z imenom."

Polovičarstva ne pozna in ga niti noče spoznati. Da bo ubral poti pedagoškega poklica, je vedel že v prvem razredu. Ko ga je profesorica v 4. letniku Gimnazije opozorila, da ne gre za službo, ampak za poslanstvo, je bil le še bolj prepričan, da se odpravlja na pravo pot.

"Inkluzija je proces, ki ni pomemben samo v šolskem sistemu, ampak si ga vsi želimo tudi v vsakdanjem življenju. V našem Centru se veliko ukvarjamo z razvojem kognitivnega potenciala. Gre za iskanje potenciala v vsakem posamezniku, vsi imamo učni potencial. Starši so največji strokovnjaki, saj najbolje poznajo svojega otroka. Zato morajo sodelovati v strokovnih skupinah," pripoveduje o svojih pogledih na strokovno delo.

"Vplivnosti ne smemo pomešati z upravljanjem drugih. Sami smo svoji gospodarji."

Marko Strle je po formalni izobrazbi defektolog in specialni pedagog, pa tudi ljubiteljski igralec in popotnik: "Pomembno je, da imaš po osmih urah delovnika neko zadoščenje."

Mateja Brežan