Ime tedna je postal Peter Prevc, naš najboljši skakalec zadnjih let, ki je na novoletni turneji postavil dva rekorda: suvereno je dobil kar sedem od osmih serij in zbral največje število točk. Le spremenljive razmere na prvi tekmi so mu preprečile, da bi novoletno turnejo končal s pokrom zmag.

Ime tedna je postal Peter Prevc, naš najboljši skakalec zadnjih let, ki je na novoletni turneji postavil dva rekorda: suvereno je dobil kar sedem od osmih serij in zbral največje število točk. Le spremenljive razmere na prvi tekmi so mu preprečile, da bi novoletno turnejo končal s pokrom zmag.

"Dobri rezultati zadnjih let v smučarskih skokih so posledica dobro razvitega sistema. Okolje je logistično dobro urejeno."

Zunanji opazovalci hitro opazimo predvsem njegovo mirnost. A tudi ta je kdaj skaljena, pravi. "Vsak človek kdaj preklinja, ko ga kaj zmoti. Pri meni to ostaja v glavi in zelo ozkem krogu ljudi."

"V sedeči dobi, ko smo večinoma pri miru, je šport pomemben. Pri mlajših je to igra, jaz sem iz igre prešel v industrijo."

Prosti čas zapolnjuje s serijami in knjigami. Zadnja ogledana serija je The Blacklist, trenutno bere knjigo Knjigarnar iz Kabula. "Najboljši uspavalni prašek je zame knjiga. Preberem 5 strani in zaspim."

Kandidata za ime tedna sta bila tudi:

Miha Mazzini, publicist in pisatelj, dobitnik nagrade modra ptica 2016 za mladinski roman Zvezde vabijo. V njem se dotika virtualnih svetov in je mojstrski, napet in humoren roman o pasteh navidezne resničnosti in o družinskem življenju.

Marjan Simčič, briški vinar, njegovo desertno vino Leonardo iz sušene rebule je eden od vodilnih vinskih strokovnjakov Steven Spurrier v prestižni vinski reviji Decanter vrstil med pet najboljših vin leta 2015 na svetu.

____________

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke.  Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Več informacij o projektu smo zapisali na posebni strani, vsak teden pa bomo na Valu 202 pripovedovali zgodbe otrok, ki potrebujejo vašo pomoč.

Nejc Jemec