Glasbene novosti v Expressu predstavlja Jernej Sobočan.

V zadnji januarski oddaji končujemo odštevanje do Menta, saj je ta tik pred vrati. Predstavili smo še dva slovenska nastopajoča, skupino Jardier in dvojec It`s Everyone Else.

Jardier so prvič opozorili nase z uvrstitvijo na našo kompilacijo Val 014 – Imamo dobro glasbo. Oktobra lani pa so izdali prvenec Seasons, ki je prav gotovo eden zanimivejših albumov preteklega leta. It`s Everyone Else v Nemčiji, kjer že nekaj časa živita in ustvarjata, opisujejo kot »izjemno prijeten napad na ušesa«. Gre za zmes industriala, hardcora, noisa, rocka in popa, v njej pa ni prostora za kompromise.

Predstavljamo tudi novo ploščo domače rokenrol zasedbe EightBomb. Live at DeMelkbus je naslov albuma, ki je njihov prvi koncertni. Posneli so ga v sklopu turneje na Nizozemskem, da se koncert snema, pa je vedel zgolj kitarist Lou. Po njegovi nenadni smrti so se preostali člani odločili za izdajo tega posnetka, za katerega pravijo, da je zapis časa in spomin na prijatelja, brez katerega EightBomb ne bi obstajali.

Jernej Sobočan