"Upam, da bo ta tempo pravi za na Poljsko"

Pred prvo tekmo na evropskem prvenstvu se je v studiu Vala 202 ustavil Dean Bombač, rokometni reprezentant, izbranec selektorja, ki potuje na Poljsko.

“Dolgo sem čakal to priložnost. Tudi z ogledom videoposnetkov smo se že pripravljali na Švede. Vesel sem, da mi selektor zaupa, zdaj pa moramo s fanti samo še po prvo zmago.”

Po odhodu iz Kopra je v Minsku njegov klub doživel enako usodo kot Cimos. Mlada družina Bombač se je preselila v Francijo in kasneje na Madžarsko. Nova selitev jo čaka poleti. Dean bo klubsko kariero nadaljeval na Poljskem pri Kielcah. Ali bo poletje minilo v učenju Poljščine ali nastopu na Olimpijskih igrah pa je odvisno od tega ali se bo slovenska reprezentanca prek kvalifikacij uvrstila na tekmovanje v Rio de Janeiro.

Reprezentančna pot Deana Bombača je bila ob množici nadarjenih slovenskih rokometašev na mestu srednjega zunanjega večkrat na preizkušnji. Zato je njegovo načelo Kar te ne ubije, te učvrsti. Od vseh trenerjev se je največ naučil v Szegedu od Španca Juana Carlosa Pastorja.

Uroš Volk