Kanadčanko Karo Scott pozna vsak poznavalec pokra. Maja se je preselila v Ljubljano, pred tem je živela tudi v Angliji, Združenih državah Amerike in Italiji. Ob študiju je trenirala tajski boks, kot novinarka je delala na radiu in televiziji, večino časa pa namenja pokru, ki ga igra tudi z najboljšimi na svetu.

Ljubljana sicer nima razvite kulture pokra, a Kara Scott se je tu takoj počutila, kot da je doma.

Kara Scott prihaja iz Kanade, kjer je odraščala v divjini Severne Alberte. Nato je veliko potovala – živela je v Kaliforniji v Združenih državah Amerike, v Angliji in Italiji. Maja se je preselila v Ljubljano, ki je njen dvaiintrideseti dom v peti državi. “Prihajam iz zelo majhnega kraja v divjini severne Alberte. Živela sem v kraju s 600 prebivalci, a nihče ni živel v kraju pač pa na kmetijah ali sredi gozda. Priti kamorkoli je vzelo več ur – veliko smo lovili in ribarili, gojili svojo hrano – vse je bilo zelo osnovno. London je bil zame velik kulturni šok. Brighton je velik približno tako kot Ljubljana, kar je po mojem mnenju ravno prav.”

“Ljubljana trenutno res nima razvite kulture pokra.”
– Kara Scott

Običajno se predstavlja kot moderatorka ali voditeljica, saj dela na televiziji, ukvarja se s podcasti, delala je tudi na radiu. A je več kot to. Spozna se na borilne veščine, med študijem se je namreč ukvarjala tudi s tajskim boksom. Preden je leta 2006 pristala v svetu pokra, zaradi česar jo danes pozna vsak igralec te igre, pa se je med drugim ukvarjala tudi s tajskim boksom. “Nekajkrat sem bila stažistka v filmskih pretepih.” In igro Backgammon. “To je čuden svet, zares zanimiva subkultura. Nekaj časa sem preživela v Cannes-u in Monte Carlu, kjer so ljudje igrali backgammon za izjemne vsote denarja, kar mi je bilo kot dekletu iz majhnega kanadskega mesteca nepredstavljivo.” To je vodilo do vodenje oziroma moderiranja oddaje o pokru in poker turnirjihv Veliki Britaniji.

“Znam biti malce obsedena s stvarmi, zato sem se veliko naučila o pokru. Povsem sem se mu posvetila, želela sem biti dobra v tem.”
– Kara Scott

Poker je igrala tudi na velikih turnirjih, z najboljšimi igralci sveta. Uspehov je bilo precej, lani je na priljubljenem turnirju PokerStars Shark Cage prišla do londonske finalne mize zadnje osmerice, kjer zmagovalec prejme milijon ameriških dolarjev. 40-letnica tako danes sodi med najbolj prepoznavne ženske v svetu pokra. Še vedno pa jih ni veliko.

“Na turnirjih je žensk le okoli 5 odstotkov, kar je zelo slabo. Študije so pokazale, da jih je na spletnih poker straneh precej več.”
– Kara Scott

Aljaž Golčer