V oddaji Na piedestal smo premierno, dan pred uradnim izidom, predstavili novi, četrti album skupine Nikki Louder z naslovom ”Trout”.
Alternativna rockovska zasedba (Blaž Sever – kitara, vokal, Peter Cerar – bas, orgle, Luka Cerar – bobni) je nastala poleti leta 2007. Od začetka delovanja je Nikki Louder odigral vrsto koncertov na domačih in tujih odrih, nastopil je tudi na turnejah po Balkanu, v Evropski uniji in Veliki Britaniji ter ves čas izdajal svojo glasbo. Skupina se je uveljavila kot brezkompromisen in nepopustljiv trio, ki je z vsako novo ploščo ponudil nekoliko drugačen zvočni napad, hkrati pa razvil jasno prepoznavno zvočno podobo.
Za četrti dolgometražni izdelek se je trio povezal s prijateljem Blažem Flerinom in ga julija 2015 posnel živo na odru dvorane Doma kulture Kamnik. Tudi na novem albumu prevladujejo kaotični in preskakujoči ritmi, ki se mešajo s hrupnimi kitarskimi vragolijami in razigranimi basovskimi linijami, dokler se ne ujamejo ter skupaj sprostijo v ritmični hrupni val.
Četrto ploščo Trout, ki bo v sodelovanju z dvema založbama (Moonlee Records, ZARŠ) izšla 15. decembra, bo skupina Nikki Louder premierno koncertno predstavila 18. decembra v Domu Kulture v Kamniku

V oddaji Na piedestal smo premierno, dan pred uradnim izidom, predstavili novi, četrti album skupine Nikki Louder z naslovom ”Trout”.

Alternativna rockovska zasedba (Blaž Sever – kitara, vokal, Peter Cerar – bas, orgle, Luka Cerar – bobni) je nastala poleti leta 2007, jeseni pa so sledili prvi koncerti in posnetki. Leta 2008 je skupina Nikki Louder nastopala na Klubskem maratonu Radia Študent.

Od začetka delovanja je Nikki Louder odigral vrsto koncertov na domačih in tujih odrih, nastopil je  tudi na turnejah po Balkanu, v Evropski uniji  in Veliki Britaniji ter ves čas izdajal svojo glasbo: EP ”Silent Bird” (2008, Cheap Tunes Records), albume ”Alain, I’m sorry” (2009, ZARŠ, CTR)  in ”Our World Died Yesterday” (2011, Moonlee, ZARŠ in CTR), ”Golden Men” (2013, Moonlee in ZARŠ) ter kaseto z omejeno naklado z naslovom ”Nikki Louder”.

Skupina se je uveljavila kot brezkompromisen in nepopustljiv trio, ki je z vsako novo ploščo ponudil nekoliko drugačen zvočni napad, hkrati pa razvil jasno prepoznavno zvočno podobo.

Za novi, četrti dolgometražni izdelek se je trio povezal s prijateljem Blažem Flerinom in  ga julija 2015 posnel živo na odru dvorane Doma kulture Kamnik. Tudi na novi plošči prevladujejo kaotični in preskakujoči ritmi, ki se mešajo s hrupnimi kitarskimi vragolijami in razigranimi basovskimi linijami, dokler se ne ujamejo ter skupaj sprostijo v ritmični hrupni val.

10. novembra so Nikki Louder izdali single Trout in se v družbi beograjskih Threesome in skopskih KNNT odpravili na glasbeni maraton trojk Od Vardarja do Triglava. 8. decembra je sledil drugi single Para Cargo.

Četrta plošča Trout bo v sodelovanju z dvema založbama (Moonlee Records, ZARŠ) izšla 15. decembra – v treh različicah:  v CD in LP formatu ter kot brezplačen download.

Skupina Nikki Louder bo premierno koncertno uprizoritev albuma ”Trout” izvedla 18. decembra v Domu Kulture v Kamniku, v Ljubljani pa bo promocijski koncert  22. januarja v Klubu Gromka. Vmes bo skupina Nikki Louder 13. in 14. januarja nastopila tudi na festivalu Eurosonic Noorderslag v Groningenu, kar bo povezala še z dodatnimi koncerti po Evropi.

Dan pred uradnim izidom pa smo novo ploščo Trout v pogovoru s članom skupine Nikki Louder  Luko Cerarjem premierno predstavili v oddaji Na piedestal.

Jolanda Fele