Pokljuka dvajsetič zapored gosti najboljše biatlonce svetovnega pokala in organizatorji so lahko upravičeno ponosni na opravljeno delo v tem času. Rudno polje je dobilo povsem drugačno, urejeno podobo, športni center s hotelom pa naravnemu biseru predstavlja dodano vrednost. Pa vendar ostaja še veliko dela. Kako najti skupni imenovalec s športnimi in turističnimi ambicijami na eni in Triglavskim narodnim parkom na drugi strani? Kaj bo z vračilom skorajda milijona evrov evropskih sredstev, ker naj bi Smučarska zveza Slovenije pri izbiri izvajalca gradbenih del kršila zakonodajo?

Ta konec tedna Pokljuka že dvajsetič gosti najboljše biatlonce svetovnega pokala in organizatorji so lahko upravičeno ponosni na opravljeno delo v tem času. Rudno polje je dobilo povsem drugačno, urejeno podobo, športni center s hotelom pa pomeni dodano vrednost naravnemu biseru. Vseeno ostaja še veliko dela.

Svetovni pokal v biatlonu na Pokljuki je najprej pomembna športna prireditev, njena organizacija pa priznanje in uspeh za prireditelje. Obenem je to tudi priložnost za turizem, njegovo prepoznavnost, za novo umeščanje ne le na zemljevid biatlonskih prireditev, temveč tudi za prepoznavnost Slovenije, Bleda in Bohinja.

Pokljuka leži v Triglavskem narodnem parku in je s smrekovim gozdom porasla visokogorska planota povprečne višine 1300 metrov nad morjem. Obiskovalcu, ki zna ceniti ohranjeno naravo, mir, lepe razglede in tradicijo, omogoča nepozabna doživetja vse leto, v vseh letnih časih.  To lahko preberemo v eni od turističnih zgibank, ki na Pokljuko vabi tako domače kot tudi tuje turiste.

Že po inerciji se prizorišča tekem svetovnega pokala vsakih nekaj let potegujejo tudi za organizacijo največjih tekmovanj, v tem primeru svetovnih prvenstev. Od edinega do zdaj na Rudnem polju je minilo 14 let, prva naslednja priložnost pa je kandidatura za svetovno prvenstvo leta 2020.

Val 202