"Z Goranom sva imela prvi 'uradni' zmenek na sodišču, šlo je za primer Kamenik"

Ta žleht odvetnica Nina Zidar Klemenčič je pravo vedno jemala strogo resno. Uživa v argumentaciji in iskanju argumentov, v obravnavah in na sodišču, kjer je bil tudi njen prvi ‘uradni’ zmenek z možem Goranom, šlo pa je za primer Kamenik.

Mami, ki je tudi odvetnica, ga je najprej predstavila kot kretena, a sčasoma se ji je prikupil, zato je začela iskati razloge, da je lahko šla k njemu na govorilne ure.

“Nanj sem hotela narediti vtis, zato sem se blazno študirala kazensko-procesno pravo. Izpit sem naredila z desetko.

Nina Zidar Klemenčič

Nina in Goran imata zdaj dve hčeri, in ko se v družini Zidar Klemenčič skregajo, je vroče, saj se vsi kregajo z argumentiranimi stališči. A ne o tem, kdo bo odnesel smeti, temveč kdo bo na sprehod peljal psa. Sicer pravi, da odvetniki ne pomagajo le barabam, naredijo tudi veliko dobrega, zato lahko pridejo tudi v nebesa. Čeprav včasih ravno ne dobimo takšnega občutka.

“Narava prava je takšna: čim bolj so kompleksni postopki, težje je dokazati kaznivo dejanje.”

Zmeraj je bila na meji, da ji uspe ali bo zabluzila, a predvsem z veliko mero poguma se je pri 28-ih letih spopadla s primerom Janša, ki seveda ni bil preprost. Sicer s kazenskim pravom nima veliko izkušenj, zato tudi nima stika z veliko strankami, ki bi pri njej vzbujale velike etične dileme.

Si pa vseeno želi sprememb v slovenskem pravosodju. “Da me ne bi bilo sram pred tujci.

Miha Šalehar