Ime tedna je postala Tadeja Bučar, kreativna vodja Punkta, zasavskega Laboratorija za kreativne industrije. S Postapokaliptično turo, podjetniško idejo z družbenim učinkom, ki se ukvarja z rešitvami praznih prostorov, so zmagali na Starteryju za Srednjo in Vzhodno Evropo v Bolgariji. “Postapokaliptična tura se igra v ekipah, vsak dobi svojo vlogo. Gre za igro, ki hkrati opozarja na pomembna vprašanja.”

Ime tedna je postala Tadeja Bučar, kreativna vodja Punkta, zasavskega Laboratorija za kreativne industrije. S Postapokaliptično turo, podjetniško idejo z družbenim učinkom, ki se ukvarja z rešitvami praznih prostorov, so zmagali na Starteryju za srednjo in Vzhodno Evropo v Bolgariji. "Postapokaliptična tura se igra v ekipah, vsak dobi svojo vlogo. Gre za igro, ki hkrati opozarja na pomembna vprašanja."

"V Zasavju imamo izkušnje, apokalipsa je udarila že v 90. letih. Podobno je v vseh industrijskih mestih v srednji in vzhodni Evropi, zato so nas že povabili k implementaciji naše ideje v turistično ponudbo nekega češkega mesta."

Prepričana je, da lahko zaposlitvene in druge težave regije rešujejo kreativne ideje. "V Zasavju se moramo na novo izumiti, pa bo šlo. To lahko naredimo z ustvarjalnostjo. Medobčinsko povezovanje je nujno."

"Zasavje je lahko pilotni primer tranzicije. Časi, kot smo jih poznali, so mimo. Vprašanje je, kaj sledi, in kako bomo to izvedli."

Kandidata sta bila tudi:

Mateja Pintar, slovenska paraolimpijka, ki je sklenila svojo uspešno namiznoteniško športno pot. V njeni zbirki priznanj so poleg zlate in bronaste medalje, ki ju je osvojila na paraolimpijskih igrah v Atenah in Pekingu, še številne z evropskih in svetovnih prvenstev.

Peter Fajfar, profesor na ljubljanski Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo, ki je prejel Zoisovo nagrado za življenjsko delo. Je utemeljitelj sodobnega potresnega inženirstva v Sloveniji in eden od vodilnih znanstvenikov na tem področju v svetu.

_______________

Za poslano sporočilo SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 evro za socialno ogrožene otroke.  Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu kakor tudi zgodbe otrok v stiski smo zbrali tukaj.

Miha Švalj