Novembrski niz oddaj Na piedestal smo nadaljevali z radijsko premiero. S premiero četrte plošče z naslovom ”Unicorns We All Chase” je pred uradnim izidom Na piedestalu gostovala belokranjska skupina Broken Lock. Z novo ploščo Broken Lock stopa na naslednjo stopnico svoje ustvarjalne poti in hkrati zaokroža 20-letnico delovanja.
Zasedba alternativne rockovske skupine od ustanovitve leta 1995 v Črnomlju ostaja enaka: Rihard Zupančič (vokal, kitara), Janez Weiss (kitara, vokal), Marko Bradica (bas), Julij Karin (bobni), Jure Vlahovič (zvok). V tem obdobju je izdala tri studijske plošče: Ater (1999), Endemic (2002) in Want to exit this ergastulum? (2009) ter koncertirala po Sloveniji in v tujini.
S četrto plošča ''Unicorns We All Chase'', ki bo izšla 11. novembra pri Založbi Radia Študent (ZARŠ), se Broken Lock vrača k bolj umazanim izhodiščem in začetkom ter se ozira po pristnem, neposrednem in nikakor lahkotnejšem - z glasbo nenavadnih bobnov, visokooktanskih kitar in nabritega basa in z liriko o nesmislih bivanja, o težko pridobljenem in lahko izgubljenem, o neobstoječi odgovornosti, o kolesjih, v katera smo nehote vpeti, o lažnih izhodih in slabih rešitvah tega sveta. Precej aktualno.
19. novembra bo ljubljanska koncertna premiera nove plošče skupine Broken Lock v Gala Hali , nato pa bodo sledili koncerti v Velenju, Bistrici ob Sotli, Cerknem, Ajdovščini.

Novembrski niz oddaj Na piedestal smo nadaljevali z radijsko premiero. S premiero četrte plošče z naslovom ”Unicorns We All Chase” je pred uradnim izidom Na piedestalu gostovala belokranjska skupina Broken Lock.

Z njo peterica – Rihard Zupančič  (vokal, kitara), Janez Weiss (kitara, vokal), Marko Bradica (bas), Julij Karin (bobni), Jure Vlahovič (zvok) – stopa na naslednjo stopnico svoje ustvarjalne poti in hkrati zaokroža 20-letnico delovanja.

Začetki delovanja alternativne rockovske skupine Broken Lock segajo v poletje 1995 … k polomljeni ključavnici črnomaljskega Mladinskega kulturnega kluba… Po nekaj kadrovskih spremembah se je poleti 1996 izoblikovala stalna zasedba: Julij Karin (bobni),  Marko Bradica (bas),  Janez Weiss (kitara, vokal) in  Rihard Zupančič (vokal, kitara), leta 1997 se ji je pridružil še Jure Vlahović. O svojem glasbenem ustvarjanju so takrat povedali, da je posledica njihove glasbene vzgoje (punk, heavy metal, hard core) … oziroma njih samih in življenja na splošno. Njihova besedila niso politično obarvana, ampak so le izraz dogodkov, njihovih sanj in želja.  Dober vpogled v njihovo triletno ustvarjalno delo je ponudil  prvenec ”Ater” (1999). Sledila je plošča ”Endemic”(2002) in koketirala z drugače nabritimi sekvencami ter jih spajala z breakbeatovskimi crossover prijemi. Tretjo ploščo, ki so ji za opis aktualnega dogajanja na vseh področjih v svetu nadeli več kot zgovoren naslov ”Want to exit this ergastulum?” (2009, ZARŠ), odlikuje izoblikovan zvok, kompleksni aranžmaji ter glasbeni gosti na trobenti in sintih.

Po dveh desetletjih dela pa so se vrnili k bolj umazanim izhodiščem in začetkom. Četrta plošča ”Unicorns We All Chase”, ki  bo izšla 11. novembra pri Založbi Radia Študent (ZARŠ), se ozira po pristnem, neposrednem in nikakor lahkotnejšem. Broken Lock igrajo ”polomljeno” glasbo nenavadnih bobnov, visokooktanskih kitar in nabritega basa. Njihov ambientalni matematični hardcore začini grungerski vokal z liriko o nesmislih bivanja, o težko pridobljenem in lahko izgubljenem, o neobstoječi odgovornosti, o kolesjih, v katera smo nehote vpeti, o lažnih izhodih in slabih rešitvah tega sveta. Precej aktualno.

Ljubljanski koncertni premieri novega albuma skupine Broken Lock v Gala Hali v Ljubljani (19. 11.) bodo sledili koncerti: v Klubu eMCe plac v Velenju (28. 11.), v Klubu Metulj v Bistrici ob Sotli (5. 12.), Pr’ Gabrijelu v Cerknem (12. 12.), v Klubu Baza v Ajdovščini(19.12.).

Radijska premiera albuma ”Unicorns We All Chase” skupine Broken Lock  je bila v oddaji Na piedestal .

Jolanda Fele