Leteči potepuhi je bila med bolj ustvarjalnimi slovenskimi skupinami v devetdesetih. Navdušili so z nekaj odličnimi in zelo izvirnimi avtorskimi pesmimi. Zdaj se vračajo. Deset let je tudi od izida prvenca Neishe, zato bo prihodnji četrtek obletnico koncertno zaokrožila in jo proslavila.

Neisha slavi deset let od svojega prvenca

V devetdesetih je bila skupina Leteči potepuhi med bolj ustvarjalnimi pri nas. Navdušila je z izvirnostjo in s pesmimi, ki so med poslušalci zaživele predvsem zaradi avtorsko živopisnih in nemalokrat zelo duhovitih besedil. Njihovo nedvomno najbolj prepoznavno je šaljivo besedilo za skladbo Bicikl, s katero je skupina dosegla vrh v svoji glasbeni karieri.

Nato so Leteči potepuhi na razočaranje številnih simpatizerjev nekoč sporočili, da bodo prenehali z delovanjem. Njihov umik je trajal natanko petnajst let.

Iščeš, da ne najdeš

A je pred kratkim zaokrožila razveseljiva novica o njihovi vrnitvi na slovenske glasbene odre. Jedro skupine sta še naprej pevec Klemen Tičar in kitarist Dejan Došlo. Klemen je predstavil načrte za prihodnost Letečih potepuhov s poudarkom na prvem singlu z naslovom Iščeš, da ne najdeš.

Spisal ga je Dejan, večino drugih skladb, ki bodo objavljene na njihovem prihajajočem albumu, pa sta ustvarjala v tandemu. Izdala sta tudi predviden datum novega albuma.

V oddajo smo povabili tudi našo pevko Neisho. Deset let je namreč od izida njenega prvenca, zato bo prihodnji četrtek obletnico koncertno zaokrožila in jo primerno proslavila. Pridružil se ji bo tudi Val 202.

Aida Kurtović