Selektor nogometašem odpustil slabo igro proti San Marinu

Slovenski nogometaši so sinoči v San Marinu z goloma Boštjana Cesarja in Nejca Pečnika zmagali z 2 : 0. V rednem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo prihodnje leto so osvojili tretje mesto v skupini in bodo novembra odigrali dodatni tekmi za morebitno pot v Francijo.

Sinoči je selektor Srečko Katanec izbrancem odpustil slabo igro v prvem polčasu. Teren je bil razmočen in slab, domačini pa izrazitejši v priložnostih. Pred drugim polčasom, v katerem so obrambno naravnani San Marinci kondicijsko padli, je opravil dve menjavi za več aktivnosti v napadu. Iličića in Berića sta zamenjala Pečnik in Matavž. Igra je bila boljša. Selektor nacionalne vrste je spet – pa ne v povezavi s sinočnjo tekmo – razmišljal o sodnikih, ki naj bi našim zaznamovali kvalifikacije, a je na koncu vseeno dodal, da Slovenija sodi ravno na tretje mesto. Katanec naj bi dobil nekaj odgovorov za novembrski tekmi, a svojega pogleda glede kakovosti in fizične pripravljenosti posameznih reprezentantov ni želel deliti z novinarji.

V oči bode slaba slovenska igra, predvsem v zadnjem času proti skromnim tekmecem. Morda bo proti novembrskim, ko bo Slovenija podrejena (tekmeci bodo znani v nedeljo) igra bolj stekla. Morda selektor še ni povsem prilagodil igre tistim s potezo več. A zdaj voda že teče v grlo, saj bo prihodnji mesec vseeno potrebnih nekaj izdelanih akcij za želeno pot na Euro, da bi “srečni” Katanec v izločilnih tekmah uspel še tretjič, vnovič po desetletju in pol.

Ali se bo vse oškodovano v kvalifikacijah – rdeči karton, nedosojena 11-metrovka – Sloveniji obrestovalo prav v dodatnih kvalifikacijah? Žreb bo v nedeljo opoldne v Švici. Slovenija bo dobila na lestvici višje uvrščeno reprezentanco, le za eno pa bo prostor na velikem tekmovanju. Slovenci so tako ali tako že pred sinočnjo tekmo razmišljali o novembrskih odločilnih tekmah.

Aljaž Golčer, Boštjan Janežič