Vid Valič, stand-up komik, igralec, TV voditelj, sicer dinamičen in previden voznik vas je spremljal v (post)delovno popoldne: “Alkohol v avtu pa sodi samo v prtljažnik.” Raje počne stvari, ki so mu všeč, tudi če ostalim niso. Pri sebi ima vedno blokec za ideje, “da se lahko malo ustaviš in pišeš.”

"Vedno se v publiki najde nekdo, ki te gleda kot ranjena srna in se ne smeje"

Vid Valič, stand-up komik, igralec, TV voditelj, sicer dinamičen in previden voznik vas je spremljal v (post)delovno popoldne: “Alkohol v avtu pa sodi samo v prtljažnik.” Raje počne stvari, ki so mu všeč, tudi če ostalim niso. Pri sebi ima vedno blokec za ideje, “da se lahko malo ustaviš in pišeš.”

“Pri šalah o politiki se stvari zelo ponavljajo, kot komik včasih preveč razlagaš in izgubiš katarzo pri publiki. Politiko delam, če imam dober vpogled v njo. Ampak to je tako duhamorno.”

Največji kritiki njegovega dela so prijatelji in tisti eden v publiki, ki je čisto resen, kljub temu, da se cela dvorana smeji: “Vedno se v publiki najde en človek, ki te cel nastop gleda kot ranjena srna in se ne smeje. Tega moraš nasmejati. Sicer kritikov sploh ni. Kakšen novinar kdaj napiše, kako se je imel, ampak tega ne moreš vzeti kot resno kritiko.”

“Pri človeku, ki se ukvarja s športom, vedno vidiš, ali to dela zaradi plehkih razlogov ali dejansko skrbi zase.”

– Vid Valič raje športa, kot spremlja šport

Danila Hradil Kuplen